"Jonkinlaista kylähulluuttahan tämä vaatii" – Kainuun KyläGaalassa palkittiin useita kylien ja maaseudun puolustajia

Vuojen kaenuulainen on Naapurinvaaran kyläyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Hannu Koski.

palkinnot
Kesäinen maisema, jossa puita ja lampaita.
Naapurinvaara on Sotkamon kylä. Tältä kylältä löytyy nyt vuojen kaenuulainen. Arkistokuva.Julia Sieppi / Yle

Lauantaina järjestetyssä Kainuun KyläGaalassa palkittiin muun muassa Vuojen kaenuulainen ja Vuojen kaenuulainen kylä.

Vuojen kaenuulaisena kylänä palkittiin Etelä-Kajaanin kylät, joissa yhteisöllisyys ja vapaaehtoistyö on saanut aikaan paljon yhteistä hyvää.

Perusteluissa todetaa, että Etelä-Kajaanin kylät ovat pitkään toteuttaneet esimerkillistä kylätoimintaa, tuottaen laaja-alaisesti hyvinvointipalveluja kyläläisille. Toimintaa on ylläpidetty pitkäjänteisellä suunnittelulla, vapaaehtoistyöllä ja vahvalla yhteisöllisyydellä.

– On hienoa, miten mukana olleet talkoolaiset ovat olleet sitoutuneiita vastuutehtäviinsä ja miten paljon kylätoimikunnan voimin on yhdessä saatu aikaan. Kyläyhdistystoiminnalle on edelleen tarvetta, Etelä-Kajaanin kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sinikka Laatikainen kommentoi.

Vuojen kaenuulainen titteli meni tänä vuonna Naapurinvaaran kyläyhdistyksen pitkäaikaiselle veturille Hannu Koskelle. Koski on toiminut kyläpäällikkönä jo 20 vuotta. Nimitystä perusteltiin sillä, että Koski on yhdessä kyläläisten kanssa tehnyt töitä kylän viihtyisyyden puolesta.

Koski otti tunnustuksen vastaan vaatimattomalla kiitollisuudella.

– Jonkinlaista kylähulluuttahan tämä vaatii. Kyllähän jonkun näitä asioita pitää hoitaa, Koski sanoo.

Kainuun vuoden maisematekopalkinnon sai kuhmolainen "Keskuspuiston putsaajat" -talkooryhmä, joka viime kesänä ahkerasti torjui vieraslajeja Kuhmon viheralueilla vapaaehtoispohjalta.

Kajaanin Vuolijoen Käkilahden kylän Aila Alasalmi puolestaan sai Onnistumme yhdessä -tunnustuksen 15 vuoden työstä maa- ja kotitalousnaisissa ja Kainuun maaseutukeskuksessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokkaus 18.11. klo 10.44: Lisätty Sinikka Laatikaisen kommentti.