Puukotukset yleistyivät niin rajusti, että Lontoon baareja varustetaan massiivisen verenvuodon hoitoon tarkoitetuilla ensiapuvälineillä

Sky News -uutiskanavan mukaan ensiapupakkauksesta löytyy muun muassa kiristys- ja painesiteitä.

ensiapu
Joukko ihmisiä pitää käsissään kylttejä, joissa on heidän kuolleiden omaistensa kuvia.
Henkirikosten uhrien omaiset vaativat huhtikuussa Lontoossa brittihallitusta ryhtymään toimiin puukotusten ja ammuskelujen saamiseksi kuriin.Will Oliver / EPA

Yli 300 Lontoon keskustan baaria ja pubia varustetaan ensiapuvälineillä, jotka on tarkoitettu massiivisen verenvuodon tyrehdyttämiseen. Sky News -uutiskanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun) syynä ovat yleistyneet puukotukset.

Aiemmin tänä vuonna vastaava baarien ja pubien varustaminen tehtiin Britannian toiseksi suurimmassa kaupungissa Birminghamissa.

Ensiapupakkausten jakamisen taustalla on poikansa Danielin puukotuksen uhrina menettäneen Lynne Bairdin kampanjointi. Daniel puukotettiin kuoliaaksi pubin ulkopuolella vuonna 2017.

– Yksinkertaisilla välineillä voi olla todella suuri merkitys. Jos massiivisesta verenvuodosta kärsivä ei saa apua ensimmäisten minuuttien aikana, hän kuolee lähes varmasti, poliisipäällikkö David Lawes kommentoi ensiapuvälineistön jakamista Sky Newsille.

Pakkaukset rahoitetaan myöhään auki olevilta baareilta ja pubeilta kerättävällä maksulla. Pakkauksesta löytyy muun muassa kiristys- ja painesiteitä sekä yksinkertainen ohje puukotusvammojen ensiavusta.

Vuosina 2018–2019 Lontoossa on tehty 169 teräaserikosta sataatuhatta ihmistä kohden, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) heinäkuussa.

Kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana Englannissa ja Walesissa tilastoitiin Sky Newsin mukaan ennätykselliset 44 000 veitsiin liittyvää rikosta.

Englannin terveydenhuoltoviranomaisten mukaan sairaalahoitoa vaativien veitsellä tai muulla teräaseella aiheutettujen vammojen määrä on kolminkertaistunut vuoden 2013 jälkeen. Viime vuonna pelkästään Englannin sairaaloissa hoidettiin noin 5 000 puukotuksen uhria.

Lisää aiheesta:

Lontoossa tapettiin neljä ihmistä reilun vuorokauden sisällä – uhrien joukossa viimeisillään raskaana oleva nainen