Soiten yt-neuvottelut venyvät – henkilökunnan vähentämistarve on säilynyt 220 henkilötyövuodessa

Seuraava virallinen neuvottelupäivä on sovittu joulukuun alkuun.

Soite
Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi ja hallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila kertovat säästöohjelmasta.
Soite on jo pitkään etsinyt säästöjä, toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi esitteli yhtä säästöpakettia toukokuussa.Ari Vihanta / Yle

Keskipohjalaisten sote-palveluista vastaavan Soiten yhteistoimintaneuvottelut venyvät. Lain määräämä kuuden viikon minimiaika täyttyi maanantaina, mutta Soite on päättänyt jatkaa neuvotteluja joulukuun ensimmäiseen viikkoon saakka. Seuraava virallinen neuvottelupäivä on toinen joulukuuta.

Arvioitu henkilökunnan vähentämistarve on neuvottelujen aikana säilynyt ennallaan 220 henkilötyövuodessa. Työvoiman vähentämisen edellytyksenä on, että toimintaa ja palveluverkkoa pystytään muuttamaan ja tuottavuutta parantamaan.

Kuuden viikon aikana yhteistoimintaneuvotteluita on käyty seitsemässä kokouksessa. Neuvotteluihin osallistuvat Soiten pääluottamusmiehet sekä työnantajan puolelta toimitusjohtaja, henkilöstöjohtaja ja asiantuntijoina palvelussuhdepäällikkö sekä hallintolakimies.

Soite hakee 14 miljoonan euron säästöjä. Yt-neuvottelujen toimenpiteet on tarkoitus panna täytäntöön vuosien 2020–2021 aikana.

Lue lisää:

Sote-keskus, asema vai piste? Soiten säästölista muuttaa monia keskipohjalaisten palveluja

Soiten yt-neuvottelut varmistuivat, samalla pohditaan palveluverkon muutoksia – pienimmät yksilöt liipasimella

Säästötarpeet uhkaavat jopa yli kahtasataa työpaikkaa Soitessa

Soite aloittaa toimet 157 hoitopaikan ulkoistamiseksi – raha painoi enemmän kuin kuntalaisten ja henkilökunnan etu

Soiten säästökuuri ei pääse vielä vauhtiin ja kulut ovat karanneet entisestään – jäsenkunnille yli 6 miljoonan euron lisälasku

Vanhustenhoito suurimpien säästöjen kohteena Keski-Pohjanmaalla

Miljoonien säästötarve palautti maakunnan vuodeosastot leikkuulistalle Keski-Pohjanmaalla: "Nyt pohditaan myös sitä, pitääkö palvelupisteitä vähentää"