1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssi

Haluatko hetken hengähdystauon itsellesi? Heitä aivot narikkaan ja tanssi, kajaanilainen tanssiopettaja rohkaisee

Mielenterveyden edistäminen on ajankohtaista, sillä valtakunnassa vietetään mielenterveysviikkoa.

tanssi
Tanssiminen kannattaa yksinkin.
Tanssi on sitä kätevä laji, että sitä voi harrastaa tanssiopettaja Heli Hyvärisen mukaan ilman tanssituntiakin. Kuvituskuva.Jenna Keto-Tokoi / Yle

Tanssi ja mielenterveys kulkevat käsi kädessä. Näin vakuuttaa kajaanilaisen tanssinopettaja Heli Hyvärinen, jonka mukaan tanssi tuo hyvinvointia. Lajia voi harrastaa myös ilman tanssitunneille osallistumista.

– Tanssia voi aamulla kotona tai työpaikan tauoilla.

Hyvärisen mielestä laji auttaa muun muassa yksinäisyyteen. Samalla hän iloitsee, että Kajaanin on tanssikaupunki, jossa voi harrastaa useita tanssilajeja.

– Täällä on todella monipuolista tarjontaa matalalla kynnyksellä.

Tanssissa Hyvärinen nostaa esiin kannattelevan ryhmähengen, jonka myötä monen itseluottamus kasvaa esiintymään, vaikka sitä olisi aluksi jännittänyt. Kun lähtee tanssimaan se auttaa vuorovaikutuksessa ja sosiaalisten suhteiden luomisessa, Hyvärinen muistuttaa.

Liiketerapeuttina Hyvärinen puhuu tanssin puolesta myös esimerkiksi yksinäisyyden vähentäjänä.

– Keho toimii viestinnän välineenä ja on erilainen tapa viestiä kuin puhe. Liike voimauttaa ja tukee voimautumista, sanoo Hyvärinen.

Hän kannustaa tanssitunnille tulevaa antamaan itselleen hetken aikaa hengähdykselle ja liikkeelle.

– Kun ihminen tulee tanssitunneille, sanon aina, että aivot narikkaan.

Mielenterveys ja sen vaaliminen esimerkiksi tanssin keinoin on nyt ajankohtaista, sillä tällä viikolla on käynnissä valtakunnallinen mielenterveysviikko. (siirryt toiseen palveluun) (Mielenterveyden keskusliitto).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi