1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Kirkkojen käyttö monipuolistuu – Myllykosken kirkon laajennusosaan tulee tiloja tapahtumille

Monitoimikirkot otetaan seurakunnissa vastaan ristiriitaisesti.

Laajennusosa tulee Myllykosken kirkon sivulle. Kuva: Jesse Mäntysalo / Yle

Kouvolassa Myllykosken kirkon laajennustyöt ovat käynnissä. Noin 700 neliömetrin kokoiseen laajennusosaan tulee toiminnallista tilaa esimerkiksi lapsille ja nuorille sekä erilaisille tilaisuuksille.

– Siellä voidaan järjestää esimerkiksi seuroja, muisto- tai kastetilaisuuksia sekä kahvikonsertteja, kertoo Anjalankosken seurakunnan kirkkoherra Eija Murto.

Toiminnallista tilaa tarvitaan, koska Myllykosken seurakuntatalo on jouduttu aiemmin purkamaan vakavien sisäilmaongelmien takia. Laajennusosan budjetti on lähes kolme miljoonaa euroa.

Eija Murron mukaan tilojen käytön monipuolistaminen sopii vuonna 1936 valmistuneeseen Myllykosken kirkkoon mainiosti.

– Itse pidän hyvänä sitä, että kirkko on monipuolisemmassa käytössä, jos tila ja arkkitehtuuri sen vain mahdollistaa. Jokainen kirkko on tietysti uniikki.

Rakennustöiden alkaminen näkyy jo maisemassa. Kuva: Jesse Mäntysalo / Yle

Myös Sippolassa mietitään vaihtoehtoja

Myös Sippolan kirkossa mietitään nykyistä monipuolisempaa käyttöä kirkon takaosaan tai parvelle. Kirkkoherran mukaan seurakuntalaisten keskuudessa on erilaisia käsityksiä siitä, onko suuntaus kohti monitoimisempia kirkkotiloja oikea.

– Varmasti löytyy erilaisia, vahvojakin mielipiteitä siitä, saako kirkkotilaa hivenen muuttaa tai käyttää muuhun kuin kirkollisiin tilaisuuksiin. Mutta kyllä jo tällä hetkellä kirkkoja käytetään monenlaisiin toimintoihin, Murto sanoo.

Myllykosken kirkon laajennustyöt aloitettiin lokakuussa, ja urakan on määrä valmistua ensi vuoden syksyllä. Uuden osan avajaisia suunnitellaan ensimmäisen adventin yhteyteen 2020.

Kirkko on koko ajan normaalisti käytössä, eikä työmaan pitäisi vaikuttaa kirkkotilojen käyttöön.