Jo toinen takaa-ajo lyhyen ajan sisään Turussa – autoilija kaahasi yli tuplasti sallitulla nopeudella yli kävelykatujen ja pihateiden

Autoilija ei kiinnijäämisen jälkeen osannut kertoa poliisille syytä ajotavalleen.

Turku
Poliisiauto.
Tiina Jutila / Yle

Turun poliisi kertoo ajaneensa takaa sunnuntai-iltana autoilijaa Turun Runosmäessä. Tapahtumat alkoivat hieman kymmenen jälkeen illalla, kun poliisipartio kiinnitti Turun Runosmäen Nostoväenkadulla huomionsa vastaan tulevaan henkilöautoon, jossa ei ollut ajovaloja päällä.

Poliisiauton nähdessään auto teki u-käännöksen ja lähti kaasuttamaan huomattavaa ylinopeutta pakoon. Poliisin mukaan Auto ajoi Runosmäessä poliisia pakoon useilla eri kaduilla. Takaa-ajo tapahtui lisäksi enimmäkseen pihatiellä ja kävelykaduilla, joissa liikkui muutamia jalankulkijoita.

– Auto muun muassa ylitti Majoitusmestarinkadun noin 100 kilometrin tuntinopeudella, vaikka sillä oli risteyksessä väistämisvelvollisuus, ja Parolanpolulla auton nopeus oli vähintään 100 km/h. Runosmäki on taajama-aluetta, jossa suurin sallittu nopeus on 50 km/h, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Auto ajoi lopulta Lyseon koulun pihan läpi Vahdontielle, jossa autoilija pysähtyi ja poliisi sai kuljettajan kiinni.

Poliisin mukaan autoilija ei osannut kertoa syytä pakoon lähtemiselle. Auto oli katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ajoneuvorikkomuksena ja liikennerikkomuksena. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Myös viime viikolla poliisi jahtasi pakenevaa autoilijaa Turun keskustassa.