HS: Syytteet Ranuan kuolonkolarin kuljettajalle

Kolari tapahtui pääsiäismaanantaina vuonna 2018.

Tieliikennekuolemat
Talvinen tie Kannonkoskella
Onnettomuudessa kuoli kaksi ja kolme ihmistä loukkaantui vakavasti. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Heli Kaski / Yle

RanuaRanuan kuolonkolarista on nostettu syytteet alppihiihtovalmentajana toiminutta kuljettajaa vastaan, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kuljettajaa syytetään kahdesta kuolemantuottamuksesta, yhdestä vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kolari tapahtui pääsiäismaanantaina vuonna 2018.

Kolarissa kuolivat mies ja nainen, jotka olivat samassa autossa. Toista turma-autoa kuljetti alppihiihtovalmentaja ja kyydissä oli kaksi alppiurheilijaa. Kuljettaja toimi turman aikaan yhtenä alppihiihtomaajoukkueen valmentajista. Hänen autonsa oli syytteen mukaan turman sattuessa vastaantulevien kaistalla.

Kuljettaja itse ja kyydissä olleet alppiurheilijat loukkaantuivat vakavasti. Poliisin mukaan ajokeli onnettomuuspaikalla Pudasjärventiellä oli hyvä.

HS:n mukaan syytetty ei valmenna enää maajoukkueessa, mutta työskentelee yhä lajin parissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).