1. yle.fi
  2. Uutiset

Lätkäotteluiden ja liikuntapaikkojen lainattavat kausikortit on otettu innolla vastaan Mikkelissä ja Savonlinnassa

Kirjastosta lainattavat kausikortit ovat kiertäneet Mikkelissä ja Savonlinnassa tasaiseen tahtiin eikä väärinkäyttöepäilyksiä ole toistaiseksi tullut.

kirjastot
Mikkelin pääkirjasto
Arkistokuva. Kirjastoihin on tullut lainattavaksi kausikortteja esimerkiksi jääkiekko-otteluihin. Yle / Susanna Pekkarinen

Mikkelin pääkirjastolla lainattavana olevat Jukurien kausikortit ovat olleet kovassa käytössä. Myös Savonlinnan pääkirjasto Joelissa lainattavaksi tulleet kausikortit Tanhuvaaran kylpylään ja ensilumenladulle ovat kiertäneet ahkerasti.

Mikkelin kirjastolle tuli reilu kuukausi sitten lainattavaksi neljä kausikorttia jääkiekkojoukkue Jukurien peleihin. Tanhuvaara toimitti Savonlinnan pääkirjastolle kuusi kausikorttia joitakin viikkoja sitten.

Kausikorttien laina-ajat vaihtelevat Mikkelissä ja Savonlinnassa kolmesta päivästä viikkoon. Tähän mennessä kausikortteja ei ole yritetty käyttää väärin tai pitää itsellään laina-aikaansa pidempään. Jos kausikorttia ei palauteta laina-ajan jälkeen ajoissa takaisin kirjastoon, kausikortti kuoletetaan.

Palvelupäällikkö Mari Haatainen Mikkelin seutukirjastolta sanoo, että kausikortit ovat kiertäneet tasaiseen tahtiin eri kirjaston käyttäjillä eikä niitä ole yritetty käyttää väärin.

– On tullut hyvää palautetta ja on toivottu, että tulisi tarjolle myös erilaisia kausikortteja kulttuuritapahtumiin tai museoihin, kertoo Haatainen.

Myös Savonlinnan pääkirjastossa Joelissa kokemukset kausikorttien lainaamisessa ovat olleet hyviä. Informaatikko Marjo Levänen Joelista sanoo, että kirjaston asiakkaat ovat olleet yllättyneitä uudesta palvelusta.

– Tosi positiivista palautetta on tullut. Aiemmin meiltä on voinut lainata esimerkiksi lautapelejä ja frisbeegolf-kiekkoja kirjojen lisäksi, sanoo Levänen.

Lue seuraavaksi