Hyppää sisältöön

Susikiistelyssä pyritään laittamaan jäitä hattuun – Mitä sinä haluaisit kysyä susista?

Asiantuntijat vastaavat Ylen lukijoiden kysymyksiin susista. Alla voit esittää omat kysymyksesi.

Sutta tavataan nykyisin myös Länsi-Suomessa. Parhaillaan on alkamassa tuoreen susikannan hoitosuunnitelman toteutus. Kuva: Filip Singer

Sudet herättävät kuumia tunteita.

Esimerkiksi Laitilassa on tällä hetkellä 24 lasta koulukuljetuksessa susien aiheuttaman pelon vuoksi.

Susien puolestapuhujien mukaan taas susien aiheuttamat vahingot ovat verraten vähäisiä. Heidän mukaansa susikanta harvennetaan säännöllisin väliajoin liian pieneksi.

Tuoreen susikannan hoitosuunnitelman laatimisessa on huomioitu suuri joukko erilaisten edunvalvojien näkemyksiä. Useat asiantuntijat sanovat, että nyt on pitkästä aikaa toiveita siitä, että susikeskustelua käytäisiin maltillisesti asiaperustein.

Mitä sinä haluaisit kysyä asiantuntijoilta sudesta? Voit kirjoittaa omat kysymyksesi alla olevaan keskustelukenttään. Etsimme asiantuntijat sen mukaan, minkä luonteisia kysymyksiä lukijat esittävät.

Keskustelu on päättynyt, kiitos keskustelijoille aktiivisuudesta. Kysymyksistänne koostetaan verkkojuttu, joka julkaistaan myöhemmin tiistaina.

Lue myös:

Tiistain A-studiossa keskustellaan Suomen susikannan sopivasta koosta ja sen hoitamisesta sekä susien aiheuttamasta pelosta. A-studio Yle TV1:ssä kello 21.

.
.