Paperittomat siirtolaiset ajoivat autolla rajaportin läpi Espanjan Ceutaan

Pohjois-Afrikassa sijaitsevalle alueelle on aiemminkin tehty useita joukkoryntäyksiä.

Espanja
Keulastaan vaurioitunut pakettiauto.
Pakettiauto vaurioitui raja-aidan porttiin osuessaan.Reduan / EPA

Suuri joukko paperittomia siirtolaisia on tunkeutunut auton avulla Pohjois-Afrikassa sijaitsevalle Espanjaan kuuluvalle Ceutan alueelle. Pakettiauto, johon oli sulloutunut 52 ihmistä, rysäytti maanantaina kovalla vauhdilla raja-aidassa olevan portin läpi.

Autossa oli Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta lähtöisin olevia miehiä, naisia ja lapsia. Autossa oli Ranskan rekisterikilvet.

Poliisi otti joukon kiinni heti alueelle saapumisen jälkeen. Espanjan yleisradioyhtiön RTVE:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) neljä ihmistä on viety sairaalahoitoon.

Kaksi nosturin korissa olevaa poliisia on vastaanottamassa raja-aidalle kiivenneitä miehiä.
Poliisit olivat elokuun lopussa vastaanottamassa miehiä, jotka kiipesivät Marokon ja Ceutan välissä olevalle raja-aidalle.Reduan Dris Regragui / EPA

Espanjan alueet Ceuta ja Melilla ovat ainoat EU-alueen maarajat Pohjois-Afrikassa, ja ne houkuttelevat sen vuoksi jatkuvasti paperittomia siirtolaisia tekemään epätoivoisia joukkoryntäyksiä. Yleensä tunkeutumiset kuitenkin tehdään raja-aidan yli kiipeämällä.

Espanjaan on tänä vuonna tullut meritse tai maitse yli 27 000 turvapaikanhakijaa tai siirtolaista, kertoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tilasto. Määrä on selvästi pienempi kuin viime vuonna.

Ceutan ja Melillan alueille on uutistoimisto AFP:n mukaan tullut tänä vuonna jo yli 5 000 siirtolaista.

Lisää aiheesta:

Yli 200 siirtolaista rynnisti rajan yli Marokosta Espanjan Melillaan

Lähteet: AFP, AP