Vuoden kiinnostavimpia kirjailijoita Ylen suorassa – katso kello 13 alkaen

Lavalle astuvat Antti Heikkinen, Laura Lindstedt, Kersti Juva, Tuomas Muraja, Ari Turunen ja Tiina Piilola.

kirjallisuus
Jyväskylän kirjamessut 22.11.2019
Jyväskylän kirjamessut 22.11.2019

Jyväskylän kirjamessut järjestetään tulevana viikonloppuna kolmen vuoden tauon jälkeen. Yle näyttää livenä kirjailijahaastatteluita Kirja, ruoka & viini -messuilta perjantaina 22. marraskuuta kello 13–15. Haastattelijoina toimivat Ylen toimittajat Mikko Maasola, Jonna Karjalainen ja Arvo Vuorela.

Jyväskylän kirjamessut ehti kutistua 2010-luvun puolivälissä pieneksi tapahtumaksi, mutta nyt suuret kustantamot ovat taas mukana tähtikirjailijoineen. Paikalle saapuu muun muassa useita Finlandia- ja Runeberg-palkintoehdokkaita.

Kansainväliset megatrendit näkyvät myös kotimaisessa kauno- ja tietokirjallisuudessa. Ilmastonmuutos, pakolaiskysymykset ja kriisialueiden tilanteet ovat esillä tänä vuonna julkaistuissa kirjoissa, ja niitä käsitellään myös Jyväskylän kirjamessuilla.

Suoran lähetyksen ohjelma

Klo 13.00 Tuomas Muraja: Perustulokoe-eläin

Tietokirjailija ja toimittaja Tuomas Muraja osallistui perustulokokeiluun. Perustuloeläin kertoo, millaista oli saada valtiolta 560 euroa kuukaudessa puhtaana käteen kahden vuoden ajan. Tekikö perustulo laiskaksi? Mikko Maasola haastattelee.

Klo 13.20 Antti Heikkinen: Maaseudun tulevaisuus

Antti Heikkisen romaani kertoo yhden päivän ajan pienestä kylästä, jossa asukkaat järjestävät jokavuotisen kirkastusjuhlan. Rakkaus ja omanarvontunto kukoistavat, kun kyläyhteisö kurkottaa tulevaisuuteen. Mikko Maasola haastattelee.

Klo 13.40 Kersti Juva: Löytöretki Suomeen

Suomalaiset suhtautuvat äidinkieleensä intohimoisesti. Tuoreessa kirjassaan kääntäjälegenda Kersti Juva käy läpi kielemme erityispiirteitä ja yllättäviä yksityiskohtia englantiin peilaten. Jonna Karjalainen haastattelee.

Klo 14.00 Laura Lindstedt: Ystäväni Natalia

Laura Lindstedtin kolmas romaani kertoo naisesta, joka aloittaa intensiivisen terapian ratkaistakseen seksuaalielämänsä ongelmat. Terapeutti teetättää ”Nataliaksi” kutsumallaan potilaalla vapaaseen assosiaatioon pohjautuvia harjoitteita. Natalia alkaa nauttia terapiasta, ehkä jopa liikaa. Jonna Karjalainen haastattelee.

Klo 14.20 Ari Turunen: Mulkerot

Ari Turunen kertoo suurista hallitsijoista tarinoita, jotka eroavat suuresti totutuista suurmieskertomuksia. Muun muassa Aleksanteri Suuri, Vasco da Gama ja Martti Luther eivät ole sankareita, vaan pahoja poikia, joiden kanssa ei kannattanut olla eri mieltä. Arvo Vuorela haastattelee.

Klo 14.40 Tiina Piilola: Kalevalan naiset

Kalevala näyttäytyy Tiina Piilolan kirjassa uudessa valossa. Kalevalan naiset tietävät, miten maailmalle pannaan hanttiin, mutta toisaalta myös sen, miten muutoksista voi selvitä pelosta huolimatta. Arvo Vuorela haastattelee.