Hyppää sisältöön

Enontekiön Sanomat harventaa ilmestymiskertoja – kustantaja vähentää kaksi toimittajaa Lapista

Vähennyksistä on sovittu SLP Kustannus Oy:n yt-neuvotteluissa.

SLP Kustannus Oy:n lappilaisia lehtiä. Kuva: Bikka Puoskari / Yle

ENONTEKIÖ Paikallislehti Enontekiön Sanomien ilmestymiskerrat vähenevät. Lehti ilmestyy tällä hetkellä kerran viikossa, mutta ensi vuoden alusta lähtien se julkaistaan kahden viikon välein, kertoo Luoteis-Lappi verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Lehteä julkaisevassa SLP Kustannus Oy:ssä on juuri käyty YT-neuvottelut työntekijöiden kanssa. Neuvottelujen jälkeen yhtiöstä vähennetään yksi toimittaja Enontekiön Sanomista ja toinen saman kustantajan Luoteis-Lappi-lehdestä. Li­säk­si karsitaan työntekijöitä kol­men hen­ki­lö­työ­vuoden edestä muualla kustannusyh­ti­ös­sä.

Kajaanilainen SLP Kustannus -yhtiö julkaisee lehtiä Kainuussa ja Lapissa. Pohjoisessa sen lehtiä ovat Koti-Lappi, Luoteis-Lappi, Enontekiön Sanomat ja Kittilälehti. SLP kertoi runsaat kaksi vuotta sitten ostaneensa lappilaisia lehtiä.

Kustantajalla on yhteensä 65 työntekijää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).