1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jukka Keskitalo

Jukka Keskitalo julkaisi ensimmäisen kirjansa ensimmäisen piispavuotensa kokemuksista

Kirjassaan piispa kertoo muun muassa näkemyksiään kirkon tulevaisuudesta ja pohtii esimerkiksi ilmastonmuutosta.

Jukka Keskitalo
Piispa Jukka Keskitalo
Piispa Jukka Keskitalo on ensimmäisen piispavuotensa aikana tutustunut laajaan hiippakuntaansa vierailemalla lukuisilla paikkakunnilla.Juha Hintsala / Yle

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo julkaisi maanantaina ensimmäisen kirjansa. Kirjan nimi on Pyhästä ja Pohjoisesta - Puheita ja kirjoituksia ensimmäiseltä piispavuodelta.

Kirjassaan Keskitalo muun muassa kertoo taustastaan, tulkinnoistaan kirkollisissa kysymyksistä sekä näkemyksiään kirkon tulevaisuudesta. Hän pohtii myös ajankohtaisia kysymyksiä, kuten maahanmuuttoa sekä metsien roolia ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Uusi piispa on ensimmäisen työvuotensa aikana kiertänyt eri puolilla hiippakuntaansa; kirjassa liikutaan Keski-Pohjanmaalta Utsjoelle, Kala- ja Pyhäjokilaaksoista Tornionlaaksoon ja Oulun seudulta Koillismaalle.

Jukka Keskitalo on kotoisin Aapajoen kylästä Torniosta. Hänet vihittiin Oulun hiippakunnan piispaksi 11.11.2018. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa kirkkohallituksen kansliapäällikkönä.

Lisää aiheesta:

Kemin seurakuntaan tehdään piispantarkastus

Pohjoisen piispa kehittää kirkon ulkosuomalaistyötä

Oulun hiippakunnan uusi piispa Jukka Keskitalo aloittaa työnsä tänään – "Haluan olla läsnä seurakunnissa ja tukea niitä"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).