Muovinkierrätys lisääntyy Keski-Suomessa - kunnalliset jäteyhtiöt tukemassa

Muovinkeräyspisteitä toivotaan lisää myös pienemmille paikkakunnille.

Keski-Suomi
kaatopaikka Kujalassa
Lajittelulaitos LATE viimeistelee kotitalouksissa tehdyn lajittelun. Lajiteltu muovi päätyy Riihimäelle Fortumin jalostuslaitokseen.Juha-Petri Koponen / Yle

Valtakunnallisia Rinki Oy:n muovinkeräyspisteitä on jo lähes jokaisessa Keski-Suomen kunnassa, ja kunnalliset jäteyhtiöt täydentävät kierrätyspisteiden verkostoa.

Muovin kierrätys on yhä tavallisempaa, ja tähän ovat heränneet myös jäteyhtiöt. Valtakunnallinen Rinki Oy järjestää muovin keräys- ja lajittelupisteitä yli 10 000 asukkaan kunnissa, ja pienempien kuntien tapauksessa kunnalliset yhtiöt astuvat kehiin.

Näin teki myös Mustankorkea, joka lisäsi kolme pakkausmuovin keräyspistettä Laukaaseen ja Toivakkaan. Pisteet otetaan käyttöön tämän viikon loppuun mennessä.

– Asukkailta on tullut paljon pyyntöjä, että he haluaisivat lajitella pakkausmuovit, Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg taustoittaa.

– Siksi Mustankorkea lisää muovinkierrätyspisteitä pienemmillä paikkakunnilla, ja myöhemmin myös Jyväskylän Korpilahdella.

Muovipakkaukset tullaan keräämään puristimiin, jotta muovia saadaan kerralla kasaan enemmän. Samalla myös kuljetuksia tarvitaan harvemmin.