Rovaniemen kaupunginhallitus myönsi yhdeksänkerroksiselle hotellille poikkeusluvan

Kaupunginhallitus oli asiassa yksimielinen.

hotellit
Havainnekuva Rovaniemen City Hotel Oy:n yhdeksänkerroksisesta hotellista.
Havainnekuva Rovaniemen City Hotel Oy:n yhdeksänkerroksisesta hotellista.Jaakko Puro Oy

Rovaniemen keskustaan suunniteltu yhdeksänkerroksinen hotelli on saanut poikkeusluvan. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että Pekankadulle suunniteltu hotelli saa poiketa asemakaavasta muutoin paitsi maanalaiseen pysäköintiin ajon ja autopaikkavelvoitteen osalta.

Autopaikkavelvoite edellyttää 68 maanalaisen autopaikan toteuttamista, kun hakemuksessa oli esitetty toteutettavaksi vain 35. Maanalaiseen pysäköintiin ajon hakija olisi halunnut tehdä naapurikiinteistön kautta.

Hakijan tulee ennen rakennusluvan myöntämistä toimittaa allekirjoitettu sopimus puuttuvien autopaikkojen toteuttamisesta. Kaikkia autopaikkoja ei kuitenkaan tarvitse toteuttaa tontin alueella.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala kertoo kaupungin tiedotteessa, että hotellihanke on tärkeä kaupungin elinvoiman ja matkailun edistämisen kannalta.

– Kaupunginhallitus katsoi, että asia voidaan viedä eteenpäin poikkeamisluvalla. Kuitenkaan esimerkiksi autopaikkamitoituksesta ei voida poiketa.

Muutosesitys voitti

Valmistelua hoitaneen kaavasuunnittelija Toni Töyrään mukaan kaavoitus ja rakennusvalvonta eivät puoltaneet poikkeusluvan myöntämistä (siirryt toiseen palveluun). Hänen mukaansa rakennusoikeuden ja muiden asemakaavan mukaisten määräysten muuttuessa niin oleellisesti, asia olisi tullut ratkaista asemakaavamuutoksella.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esitti kaupunginhallitukselle, ettei poikkeuslupaa myönnettäisi. Hän esitti että hakemuksessa esitetyt poikkeamiset olisi ratkaistu asemakaavamuutoksella.

Hannu Ovaskainen kuitenkin esitti Juhani Juuruspolven, Harri Rapon, Esko-Juhani Tennilän ja Kalervo Björkbackan kannattamana, että poikkeuslupa myönnetään muutoin paitsi pysäköintiasioiden osalta. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti Ovaskaisen esityksen mukaisesti.

Kaupunginhallitus päätti myös, että kyseisillä tonteilla käynnistetään asemakaavamuutos ja keskustan alueella autopaikkamitoituksen päivitystyö.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).