1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuun joulu avataan sunnuntaina

Yleisöä pyydetään saapumaan tilaisuuteen ajoissa ruuhkien välttämiseksi, vaikka liikenteen sujuvuutta helpotetaan viime vuodesta.

Joensuu
Joulunavaus Joensuun torilla.
Kuva Joensuun jouluavaustapahtumasta vuoden takaa.Petri Lassheikki / Yle

Joensuun perinteinen joulunavaus pidetään sunnuntaina (24.11.) kauppatorilla.

Taidemuseon pihasta lähtevän joulukulkueen sydäminä ovat joulupukin ja muorin sekä jouluisten vipeltäjien lisäksi Itä-Suomen yliopiston kuoro JOY ja Teatteri Traktorin väki.

Joulun avaa kaupunginhallituksen ja Virta ry:n hallituksen jäsen Hannele Autti kello 15. Sen jälkeen torilavalla viihdyttävät Teatteri Traktorin Pekka Puupää ja kelkasta pudonneet sekä Itä-Suomen yliopiston kuoro JOY.

Myös joulupukki- ja muori seikkailevat lavalla. Luvassa on huikeaa jouluista laulantaa ja showta kaikenikäisille. Joulurauhan kaupunkiin siunaa lääninrovasti, kirkkoherra Petri Rask.

Ohjelma torilavalla päättyy noin kello 16, jonka jälkeen lapsilla on mahdollisuus jututtaa Joulupukkia ja muoria. Vapaudenpuistossa on koko tapahtuman ajan poniajelua ja pukin poroja.

Torikauppaiden lisäksi paikalla on myös poliisin ja pelastuslaitoksen kalustoa.

Kosiosusi ja morsian saavat viralliset tonttulakkinsa tapahtuman päätteeksi.

Joulunavauksesta syttyvät Joensuun keskustan jouluvalot.

Yleisöä pyydetään saapumaan tilaisuuteen ajoissa ruuhkien välttämiseksi, vaikkakin liikenteen sujuvuutta helpotetaan viime vuodesta.

Poistumisruuhkan ajaksi Koskikadulla kielletään ajaminen Torikadulta Rantakadun suuntaan lukuun ottamatta linja-autoja ja takseja. Järjestelyllä helpotetaan Toriparkin ulosajoa. Vapaudenpuiston kulmalla on myös liikenteenohjaaja.

Koskikadun liikenteeseen toiseen suuntaan, Rantakadulta Torikadulle päin ei tule muutoksia. Koski- ja Rantakadun risteyksen liikennevalot ovat myös käytössä.

Lue seuraavaksi