Lapin yliopistolle halutaan opintopsykologi

Opiskelijat järjestävät mielenilmauksen ja keräävät allekirjoituksia vetoomukseen.

opiskelu
terapeutti ja asiakas
Opiskelijoiden mukaan Lapin yliopisto on yksi harvoista yliopistoista, joissa ei ole opintopsykologia. Kuvituskuva.AOP

Lapin yliopiston opiskelijat haluavat koululleen opintopsykologin. Opiskelijat järjestävät tiistaina mielenilmauksen yliopistolla. He ovat tehneet vetoomuksen opintopsykologin palkkaamisesta ja keräävät siihen allekirjoituksia tällä viikolla.

Opiskelijoiden mukaan kiristyneiden valmistumisvaatimusten kanssa pärjäämiseen, opinnoissa jaksamiseen ja ajanhallintaan ei ole saatavilla riittävästi tukea. Heidän mukaansa opintopsykologin apu tukisi opiskelijoiden jaksamista, opintojen etenemistä, valmistumista sekä tulevaisuuden suunnittelua.

– Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan opiskelijoista noin kolmasosa kokee psyykkisiä vaikeuksia ja stressiä. Tämä on huolestuttava määrä, sanoo oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry:n Sofia Kauriinoja opiskelijoiden tiedotteessa.

Opiskelijoiden mukaan Lapin yliopisto on yksi harvoista yliopistoista, joissa ei ole opintopsykologia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).