1. yle.fi
  2. Uutiset

Savukosken koulun pihalta löydettiin sodanaikaisia räjähteitä

Poliisi ja puolustusvoimat poistivat räjähteet koulualueelta.

Vanhojen räjähteiden löydöt
Korvatunturin koulun ala-aste
Räjähde löytyi uuden koulurakennuksen rakennustyömaalta samasta pihapiiristä vanhan koulun kanssa.YLE / Sauli Antikainen

Savukosken koulun pihalta on löydetty sodanaikaisia räjähteitä. Räjähteet löytyivät maanantai-iltana, uuden koulurakennuksen rakennustyömaalta samasta pihapiiristä koulun kanssa.

– Ammattitaitoinen urakoitsija havaitsi tilanteen ja otti yhteyttä poliisiin, koulun rehtori Minerva Rannila kertoo.

Alueelta löytyi 15 vioittunutta kranaatin heittimen ammusta ja 6 kiväärikranaattia. Poliisi ja puolustusvoimat siirsivät räjähteet koulualueelta, jossa on nyt turvallista liikkua. Puolustusvoimat hävittävät räjähteet myöhemmin.

– Kukaan ei pysty tarkalleen ottaen sanomaan, voivatko ne räjähtää. Riski on aina olemassa, jos niitä mennään pyörittelemään tai aiheutetaan iskua, paikalla ollut puolustusvoimien raivaaja-aliupseeri Antti Oikarinen sanoo.

Koulurakeskuksen henkilökunnalle ja lasten vanhemmille oli kuitenkin jo ehditty tiedottaa asiasta, koulukuljetukset ja -ruokailut perua, joten koulukeskus on tiistaina kiinni. Koululla palataan tavalliseen päivärytmiin keskiviikkona.

Savukosken uusi koulurakennus valmistuu noin vuoden kuluessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi