Rovaniemellä alkamassa johtajien tuolileikki: Viisi virkaa lakkautetaan – tilalle tulossa kaksi tai kolme uutta

Kolmas uusi virka olisi mahdollisesti tilapalvelujohtaja.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokous Keltakankaan väistötiloissa
Rovaniemen kaupunginvaltuusto päättää uudesta organisaatiosta lopullisesti 9. joulukuuta.Perttu Ruokangas / Yle

RovaniemiRovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina lakkauttaa teknisten palvelujen, sivistyspalvelujen ja perusturvapalvelujen toimialajohtajien sekä elinvoimajohtajan ja kehitysjohtajan virat ensi vuoden alusta alkaen.

Nykyisistä johtajista tekninen johtaja Martti Anttila ja perusturvajohtaja Markus Hemmilä jäävät eläkkeelle ensi vuonna.

Tarkoitus on perustaa tilalle kaksi tai kolme uutta johtajan virkaa: elinvoimapalvelujen sekä sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtajien virat sekä mahdollisesti tilapalvelujohtajan virka.

– Keskustelemme, onko lakkautettavan tilaliikelaitoksen tilalle tulevassa tilapalveluyksikössä oma johtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) sanoo.

Tilaliikelaitos huolehtii useimmista kaupungin kiinteistöistä.

Uudet pomot valitaan pian

Rovaniemen kaupunginhallitus päättää uusien virkojen perustamisesta ja täyttämisestä 2. päivä joulukuuta. Ansalan mukaan virkoihin valittavista henkilöistä on keskusteltu, muttei vielä päätetty.

Johtajien vähentäminen on osa kaupungin organisaatiomuutosta. Organisaatiota uudistetaan muun muassa siten, että nykyisten neljän toimialan sijaan kaupungissa on kaksi toimialaa. Samalla lautakuntien määrää pienennetään.

Kaupunginvaltuusto päättää uudesta organisaatiosta lopullisesti 9. päivä joulukuuta. Se astuisi voimaan ensi vuoden alussa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).