Valtakunnallinen kampanja rohkaisee pyöräilemään talvisin, ja nastat käyvät kaupaksi – Myyjä: useat haluavat nastat kumpaankin renkaaseen

Kuluvalla viikolla Pyöräliiton paikallisyhdistykset järjestävät erilaisia talvipyöräilyä edistäviä tempauksia.

Talvipyöräily
Polkupyörän nastarengas lumisella tiellä
Nastojen määrä renkaissa vaihtelee suuresti. Kuvituskuva.Elina Nieminen / Yle

Talvipyöräilyviikon yhtenä tehtävänä on hoksauttaa, että pyöräily sujuu lumikeleilläkin, kunhan vain varustaa itsensä ja pyöränsä oikein. Nastarenkaat auttavat liukkailla tieosuuksilla.

Myyjä Olli Markus Pattijoen Kone Vaparista muistuttaa, että nastarenkaat tekevät talvipyöräilystä turvallisempaa.

– Osa laitattaa nastarenkaan eteen, osa haluaa nastat takarenkaaseen. Yhä useampi kuitenkin haluaa kummankin renkaan nastoille. Nastarengas on pitävämpi ja turvallisempi, kertoo Markus.

Polkupyörien nastarenkaiden nastojen määrät vaihtelevat. Osassa voi olla nastoja 50 kpl rengasta kohden, kun toisella merkillä nastoja on jopa 200 kpl per rengas.

– Oma kokemukseni on, että talvirenkaaseen halutaan mahdollisemman paljon nastoja, kertoo Markus.

Tällä viikolla vietetään talvipyöräilyn teemaviikkoa (siirryt toiseen palveluun), jonka aikana Pyöräliiton paikallisyhdistykset järjestävät erilaisia tempauksia. Esimerkiksi Oulussa jaetaan led-lamppuja valottomille pyöräilijöille.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!