Mies tuomittiin vankilaan entisen naisystävänsä raa'asta pahoinpitelystä

Syytetty oli muun muassa hakannut naista tuolilla ja saunakauhalla.

pahoinpitely
lakikirjoja hyllyssä
Oikeusguru-kilpailu testaa lukiolaisten lakitietoutta. Ismo Pekkarinen / AOP

RovaniemiMies on tuomittu ehdottomaan vankeuteen entisen naisystävänsä raa'asta pahoinpitelystä. Tapaus sattui naisen asunnossa Keminmaassa viime vuoden helmikuussa.

Uhri kertoi miehen tulleen luokseen keskellä yötä. Hän oli alkanut muistella vanhoja juttuja, hermostunut ja käynyt naisen kimppuun.

Mies oli muun muassa hakannut naista tuolilla ja saunakauhalla, lyönyt ja potkinut tätä. Hän oli myös purrut naista kasvoista. Uhri sai useita ruhjeita ja mustelmia eri puolille kehoa.

Mies kiisti syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, mutta myönsi tavallisen pahoinpitelyn. Hän muun muassa piti naisen vammoja lievinä. Mies vetosi myös siihen, että poliisikaan ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä, vaan juttu lähti syyteharkintaan tavallisena pahoinpitelynä.

Lapin käräjäoikeus piti uhrin kertomusta uskottavana, ja sitä tuki myös asunnostaan paennutta uhria vastaan tullut todistaja. Todistajan mukaan naisella ei ollut kenkiä ja hänen päällään oli vain saunatakki. Naisen olemus oli hysteerinen, ja hän kertoi joutuneensa entisen miesystävänsä pahoinpitelemäksi.

Tekotapa ja rikostausta johtivat ehdottomaan vankeuteen

26-vuotias mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia yli 4 000 euron verran.

Käräjäoikeuden mukaan mies käytti väkivaltaa varsin pitkään, määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti, ja siihen oli liittynyt myös sadistisia piirteitä. Koska miehellä oli rikostaustaa, vankeusrangaistus tuomittiin ehdottomana.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).