Suuri seksirikossarja Satakunnassa – nuori mies käytti hyväksi alaikäisiä tyttöjä viestipalveluissa

Käräjäoikeus on määrännyt miehen mielentilatutkimuksiin ennen lopullisen tuomion antamista kahdenkymmenen uhrin hyväksikäytöstä.

seksuaalirikokset
Oikeustalo Porissa
Tapio Termonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeudessa on puitu alaikäisiin kohdistunutta suurta seksirikossarjaa. Syytettynä on vuonna 1998 syntynyt mies.

Miehen syyksi on luettu Satakunnan käräjäoikeuden välituomiossa neljä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä kymmeniä muita seksirikoksia, kuten pakottamista seksuaaliseen tekoon, seksuaalipalveluksen ostamista lapselta sekä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Teot on tehty toukokuusta marraskuuhun 2015, eli tekijä on toiminut nuorena henkilönä.

Alastonkuvia ja -videoita alaikäisiltä

Teot tapahtuivat oikeuden mukaan erilaisissa viestipalveluissa. Uhreista 19 oli 10–15-vuotiaita ja yksi 16–17-vuotias. Mies sai tytöt ottamaan itsestään alastonkuvia ja -videoita sekä saanut nämä esiintymään seksuaalisella tavalla.

Hän on painostanut tyttöjä uhkaamalla levittää näiden lähettämiä kuvia. Kuvia ei oikeuden mukaan ilmeisesti kuitenkaan ole levitetty.

Käräjäoikeus antaa asiassa lopullisen tuomionsa mielentilatutkimuksen jälkeen. Tuomion perustelut ovat pääosin salaiset.