1. yle.fi
  2. Uutiset

Saksan poliisi pidätti syyrialaismiehen terrori-iskun suunnittelusta epäiltynä

Mies on mediatietojen mukaan työskennellyt koulussa ja museossa.

terrorismi
Poliisi seisoo selin
Saksassa poliisi on pidättänyt miehen, jonka epäillään suunnitelleen pommi-iskua. Friedemann Vogel / EPA

Saksan poliisi pidätti tiistaina Berliinissä 26-vuotiaan syyrialaismiehen, jonka epäillään suunnitelleen pommi-iskua. Mies oli keskustellut muiden epäiltyjen islamistien kanssa aseiden ja räjähteiden valmistamisesta Telegram-viestipalvelussa, kertoi syyttäjä.

Epäilty oli myös hankkinut suuria määriä kemikaaleja, joita voidaan käyttää räjähdysaineiden valmistamiseen. Pommi oli tarkoitus räjäyttää myöhemmin sellaisessa paikassa, että se tappaisi ja haavoittaisi mahdollisimman montaa ihmistä.

Poliisi ratsasi tiistaina myös miehen asunnon. Mies on työskennellyt siivoojana berliiniläisellä ala-asteella. Saksalaislehti Berliner Morgenpostin (siirryt toiseen palveluun) mukaan hän on työskennellyt myös Berliinin Bode-museossa syyskuuhun asti.

Viime viikolla poliisi pidätti kolme henkilöä Offenbachin kaupungissa Länsi-Saksassa. Myös heidän epäillään suunnitelleen pommi-iskua.

Islamistit ovat tehneet Saksassa viime vuosina useita terrori-iskuja. Vuonna 2016 Berliinin joulutorille tehdyssä kuorma-autoiskussa sai surmansa 12 ihmistä.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi