Porsche aikoo haastaa Teslan – Yli puolet valmistuvista autoista sähköisiä vuonna 2025

sähköautot
Porschen sähköauto Taycan.
Porschen sähköauto Taycan julkistettiin Frankfurtin automessuilla syyskuussa.AOP

Saksalainen autonvalmistaja Porsche pyrkii Yhdysvaltain markkinoille haastamaan sähköautojen myyntiä dominoivaa Teslaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Porschen Pohjois-Amerikan päällikkö Klaus Zellmer kertoi Los Angelesin Auto Show'ssa tiistaina, että vuoteen 2025 mennessä yli puolet Porschen valmistuvista autoista tulee olemaan sähköisiä.

– Tulevaisuus on sähköinen. Vuonna 2025 Porsche on jo ohittanut käännekohdan ja yli puolet vuosittaisesta volyymista tulee olemaan joko hybridiautoja tai täysin akkukäyttöisiä, Zellner linjasi.

Hän kuitenkin lisäsi, että polttomoottoritkaan eivät ole täysin kuolleet viitaten Porschen suosittuihin 911-urheiluautoihin.

Volkswagenin tytäryhtiö Porsche julkisti täysin sähköisen urheiluauton Taycanin Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Taycan kiihtyy nollasta sataan vain kolmessa sekunnissa ja luksusmallin odotetaan nousevan Teslan kilpailijaksi.

Vuonna 2021 Porschen on määrä julkistaa myös täysin sähköinen versio katumaasturista Macanista, jolla se aikoo haastaa Teslan Y-mallin.

Tesla avasi lokakuussa jättimäisen tehtaansa Shanghaissa testikäyttöön ja on lähtenyt haastamaan Porschea sen suurimmalla yksittäisellä markkina-alueella, eli Kiinassa.

Zellmerin mukaan sähköautojen myynnin kasvua Kiinassa hidastaa latauspisteiden puute suurkaupungeissa, joissa kymmenet miljoonat ihmiset asuvat ja työskentelevät pilvenpiirtäjissä.

Lue myös:

Tesla avaa Euroopan-tehtaansa Berliiniin – Vaasa ei ollut kärkiehdokkaiden joukossa(13.11.)