1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vauvaraha

Suomussalmen kunnanhallitus tyrmäsi vauvarahan – "Palvelut ovat laadukkaita ja kattavia"

Vauvarahaa ei makseta kuin kahdessa Kainuun kunnassa.

Suomussalmella ei vauvarahalle nähdä tarvetta. Kuvituskuva.

Tiistaina käydyssä kokouksessa Suomussalmen kunnanhallitus tyrmäsi yksimielisesti ajatuksen vauvarahan maksamisesta.

Kunnanhallitus oli vastaanottanut vauvarahasta kaksi aloitetta. Vasemmiston valtuustoaloitteessa esitettiin, että kunta ottaisi käyttöön 1 000 euron vauvarahan, joka maksettaisiin jokaiselle kuntaan syntyneelle lapselle ensi vuonna. Kuntalaisaloitteessa esitettiin 10 000 euron vauvarahaa, joka maksettaisiin 10 vuoden aikana.

Sivistysjohtaja Sirpa Mikkonen ei näe vauvarahaa järkevänä ratkaisuna ja perustelee päätöstä muun muassa kunnan heikentyneellä taloudella. Valtuustoaloitteen mukainen vauvaraha toisi kunnalle mahdollisesti jopa 30 000 euron menot, kuntalaisaloitteessa esitetty vauvaraha 10 kertaa enemmän.

Kun ylimääräistä rahaa ei ole, kunta aikoo panostaa enemmän nykyisiin lasten ja lapsiperheiden palveluihin.

– Suomussalmen kunnan lapsiperheille tarjoamat palvelut ovat laadukkaita ja kattavia. Varhaiskasvatus toimii joustavasti ja perusopetus toimii laadukkaasti, kunnassa on hyvät harrastusmahdollisuudet, Mikkonen sanoo päätösesityksessään.

Kunnanjohtaja Erno Heikkinen on sivistysjohtajan kanssa samoilla linjoilla ja lisää, että kunnassa panostetaan rahallisestikin lapsiin ja nuoriin.

– Uuden koulun rakentaminen ja liikuntahallin peruskorjaus ovat kunnalta todella vahvoja panostuksia lasten ja lapsiperheiden palveluihin, Heikkinen sanoo.

Vauvaraha on käytössä Kainuussa ainoastaan Ristijärvellä ja Puolangalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)