Vanhan Raahen kunnostamiseen perustettiin säätiö – perustajissa muun muassa Raahen kaupunki ja Osuuskauppa Arina

Säätiö avustaa arvokkaiden puurakennusten ja niiden pihapiirien kunnostamisessa.

Museot, näyttelyt sekä historiallisten paikkojen ja rakennusten suojelu
Juorupeili Katupeili Vanha Raahe
Raahen vanhankaupungin katukuvaa hallitsevat puurakennukset. Kuvassa vanhoille taloille ominainen niin kutsuttu juorupeili, jolla näki talon sisältä, mitä ulkona tapahtuu. Arkistokuva.YLE

Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan säilyttämiseksi on perustettu säätiö. Säätiöltä voi jatkossa anoa avustusta asuin- ja talousrakennusten kunnostamiseen ja ylläpitoon. Myös aita- ja porttirakenteiden kunnostamiseen voi saada tukea. Säätiö järjestää koulutuksia ja tilaisuuksia sekä tiedottaa Vanhan Raahen asioista.

Vanhan Raahen kehittämistä ajavan säätiön perustajajäseniä ovat muun muassa Raahen kaupunki, Osuuskauppa Arina ja Oulun kauppakamarin Raahen kauppakamariosasto. Kaikkiaan jäseninä on nyt 11 julkisen sektorin, yrityselämän sekä kolmannen sektorin edustajaa.

Raahen vanha kaupunki on Suomen parhaiten säilyneitä 1800-luvun puutalokaupunkeja, ja se on suojeltu asemakaavalla. Suojelumääräyksiä tarkastetaan parhaillaan asemakaavamuutoksen yhteydessä. Tarkastus tehdään, jotta alueen säilyminen turvattaisiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!