Mikkeliläinen Viksu on vuoden poliisikoira

Viksu työskentelee ohjaajansa, vanhemman konstaapelin Toni Tarkiaisen, kanssa Mikkelin poliisilaitoksella.

poliisikoirat
Belgianpaimenkoira malinois Viksu on valittu vuoden 2019 poliisikoiraksi.
Kolmevuotias poliisikoira Viksu on päässyt palkintopallille jo useaan otteeseen.Kennelliitto / Pekka Rousi

Suomen Kennelliitto on palkinnut viisi vuoden 2019 virkakoiraa. Vuoden poliisikoira on mikkeliläisille tuttu belgianpaimenkoira malinois Suhteellisen Viktor eli Viksu.

Viksu työskentelee ohjaajansa, vanhemman konstaapelin Toni Tarkiaisen, kanssa Mikkelin poliisilaitoksella. Valitsijoiden mukaan Tarkiainen on Viksun kanssa onnistunut kaikilla poliisin partiokoiran tehtäviin kuuluvilla alueilla.

Työparin osaamisaluetta on henkilöetsintä, esine-etsintä, jäljestys, tottelevaisuus ja suojelu. Viksun erikoisosaamisena on vainajan etsintä sekä rikospaikkaetsintä.

Vasta kolmen vuoden iästään huolimatta Viksu on ehtinyt voittaa jo kahdesti poliisin partiokoirien suomenmestaruuden. Sen lisäksi Viksulle ja Tarkiaiselle myönnettiin noin kuukausi sitten kunniaviiri ihmishengen pelastamisesta.

Vuoden virkakoirat palkitaan Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa joulukuussa. Palkittavat koirat ovat valinneet Poliisi, Tulli, Rajavartiolaitos, Rikosseuraamuslaiton ja Puolustusvoimat.

Poliisikoira Viksun lisäksi palkitaan kultainennoutaja tullikoira Aino, saksanpaimenkoira rajakoira Cena, labradorinnoutaja vankilakoira Tuisku ja kultainennoutaja sotakoira Lex.