Tampereen Hyhkyn koululaiset siirtyvät väistötiloihin – koulun päärakennuksesta löytyi tutkimuksissa sisäilmariski

Hyhkyn oppilaat ovat Pispalan koulun oppilaille suunnitelluissa väistötiloissa siihen saakka, kunnes Pispalan koulun remontti alkaa.

sisäilma
Läheltä
Yle

Tampereen Hyhkyn koulun oppilaat joutuvat siirtymään väistötiloihin päärakennuksen sisäilmariskin vuoksi.

Tampere pitää keskiviikkoiltana Hyhkyn oppilaiden huoltajille infotilaisuuden.

Tampereen tilapalveluiden sisäilma-asiantuntija Laura Pyykkö kertoo, että Hyhkyn oppilaat siirtyvät koulun viereen tuotuihin parakkeihin. Parakit oli suunniteltu Pispalan koulun oppilaille remontin ajaksi, mutta ovat vielä tyhjillään, koska remontti viivästyi.

Hyhkyn koulutalo on osa Kaarilan koulua. Luokat 1–4 sijaitsevat Hyhkyssä ja 5–9 Kaarilassa. Hyhkyn koulutalo on lähes 120-vuotias.

Perusparannus tulossa parin vuoden päästä

Hyhkyn koulun päärakennuksessa on havaittu vaurioita muun muassa alapohjissa ja ryömintätilassa. Tutkimusten perusteella rakennuksessa on todennäköistä altistua haitalliselle sisäilmalle.

Hyhkyn koulutalossa on ollut tarkoitus tehdä perusparannus parin vuoden päästä. Pyykön mukaan päätös väistötiloihin siirtymisestä tehtiin, koska ennen perusparannusta Tampere ei voi tehdä rakennuksessa korjauksia.

Kun Pispalan koulun remontti alkaa, Hyhkyn oppilaille joudutaan etsimään uudet väistötilat. Tätä kysymystä pohtii myöhemmin erillinen väistötilatyöryhmä.

Pispalan oppilaat väistävät moneen paikkaan

Tampere on suunnitellut, että Pispalan koulun esikoululaiset ja 1.–2.-luokkalaiset väistävät remonttia Hyhkyn koulun tontilla oleviin väistötiloihin, 3.–4.-luokkalaiset Tampereen kansainväliseen kouluun ja 5.–6.-luokkalaiset Kaarilan kouluun.

Alun perin Pispalan 3.–6.-luokkalaisten piti siirtyä remontin tieltä Vuorekseen. Siirto Vuorekseen herätti kuitenkin runsaasti vastustusta oppilaiden vanhemmissa. Vanhemmat muun muassa tekivät evakosta kantelun oikeusasiamiehelle.

Artikkelia korjattu 20.11.2019 klo 12.07: Pispalan 3.–6.-luokkalaiset eivät ole siirtymässä Vuorekseen, vaan Tampereen kansainväliseen kouluun ja Kaarilan kouluun.