Raideliikenne pääkaupunkiseudulla jäämässä mahdollisen työtaistelun ulkopuolelle – bussiliikenne voi lamaantua

Jos postialan työtaistelussa ei päästä neuvotteluratkaisuun, uhkaa pääkaupunkiseudun bussiliikenne seisahtua ensi maanantaina. Sen sijaan lähijunat, metrot ja raitiovaunut kulkevat näillä näkymin normaalisti.

Kotimaa
Metro asemalla
HSL suosittelee käyttämään Helsingin seudulla raideliikennettä ensi maanantaina, jos työtaistelu toteutuu. Henrietta Hassinen / Yle

Postilakon jumittuneet neuvottelut jatkuvat tänään valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Osapuolet tapaavat alkuiltapäivästä.

Jos maanantaille suunniteltu työtaistelu toteutuu, koskee se tämän hetken tietojen mukaan vain pääkaupunkiseudun bussiliikennettä.

Lähijunat, metrot ja raitiovaunut kulkisivat normaalisti.

HSL pyrkii työnseisauksen toteutuessa päivittämään ajettavat lähdöt Reittioppaassa.

JHL laajentaa tukkilakkojaan Postin työriidassa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL laajentaa Postin työriitaa koskevia tukilakkojaan .

Maanantaina tukilakot laajenevat lentoasemille ja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen, jos työriidan osapuolet eivät ennen sitä pääse sopimukseen.

JHL:n ilmoitus osallistumisesta mahdolliseen työnseisaukseen myös bussiliikenteen osalta koskee eniten Koiviston Auton ajamaa liikennettä.

Koiviston Auton kuljettajista moni kuuluu JHL:ään, kun taas muut HSL:n liikenteen liikennöijät ovat järjestäytyneet AKT:ssä.

Lue myös:

JHL laajentaa tukilakkojaan Postin työriidassa – työnseisaus ulottuu lentokentille ja pääkaupunkiseudun liikenteeseen

Yle seurasi postilakkoa – valtakunnansovittelija elätteli toiveita sovintoesityksen jättämisestä, tukilakot uhkaavat liikennettä maalla, merellä ja ilmassa