1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapsi- ja nuorisokuorot

Lapsenpäivä-palkinnot elokuvakoululle sekä lapsi- ja nuorisokuoroille

Palkinto myönnetään lapsen oikeuksien päivänä yhdelle tai useammalle yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Lapsi- ja nuorisokuorot
Valveen sisäänkäynti
Valveen elokuvakoulun sisäänkäynti Oulussa.YLE

Lapsen oikeuksien päivänä jaettava Lapsenpäivä-palkinto on tällä kertaa myönnetty oululaiselle Valveen elokuvakoululle ja Savonlinnassa toimiville Cantilena ry:n lapsi- ja nuorisokuoroille.

Palkinto myönnetään taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä. Molemmat palkitut saivat 8 500 euroa.

Palkintoperustelujen mukaan Valveen elokuvakoulu on elokuvakasvatuksen mallien ja menetelmien kehittäjä. Se tarjoaa harrastusryhmiä, työpajoja kouluissa, kursseja sekä vuosittaisen Oskari-elokuvakilpailun. Sillä on myös tärkeä rooli valtakunnallisen Koulujen elokuvaviikon järjestämisessä

Elokuvakoulu kannustaa ja rohkaisee lapsia ja nuoria luovaan ilmaisuun ja omien ajatusten elokuvalliseen esittämiseen. Valveen elokuvakerhoissa käy sata lasta ja työpajoihin osallistuu vuosittain yli tuhat koululaista. Valveen elokuvakoulun opetus on osa Oulun kulttuurikeskuksen toimintaa.

Cantilena ry puolestaan ylläpitää ja kehittää lasten ja nuorten kuorolauluharrastusta Savonlinnassa. Sen puitteissa toimii neljä kuoroa: Laululeikkikuoro, Iloinen Lapsikuoro, Poikakuoro Juventus ja nuorisokuoro Linnanneidot.

Kuoroissa laulaa yhteensä 60 alle 19-vuotiasta nuorta ja lasta. Laulajista kootaan vuosittain Savonlinnan oopperajuhlien lapsikuoro. Lapset ovat olleet mukana myös Savonlinnan teatterin musikaaleissa. Cantilenan lasten ja nuorten kuorotoiminta käynnistyi vuonna 1985.

Palkinnot Helsingissä jakanut valtiosihteeri Tuomo Puumala korosti harrastusten ja tämän vuoden teeman, lapsen oikeuden olla oma itsensä, yhteyttä.

– Harrastaminen innostaa ja antaa hyvää mieltä. Harrastukset myös kehittävät monia tulevaisuuden taitoja: luovuutta, uteliaisuutta, rohkeutta, sinnikkyyttä ja sosiaalisia taitoja, Puumala sanoi.

Lue seuraavaksi