Työttömien työnhakijoiden tilannetta parannetaan Kanta-Hämeessä

Työllisyyden kuntakokeilulla halutaan edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista nykyistä tehokkaammin.

Työllisyys ja työttömyys
TE-toimiston aula.
Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala ovat valmistelleet hakemusta kokeilua varten yhdessä Hämeen TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa.Emilia Malin / Yle

Kanta-Hämeessä Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala ovat päättäneet hakea työllisyyden kuntakokeiluun. Viimeisimpänä hakemisesta päätti Janakkalan kunnanhallitus tiistaina 18. marraskuuta.

Kokeilun tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista nykyistä tehokkaammin sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Lisäksi kokeilulla pyritään parantamaan erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Hämeenlinnan kaupunki vastaa kokeiluhakemuksen ja kokeilua koskevien sopimusten laatimisesta.

Työllisyyden kuntakokeilun valmistelu perustuu Suomen hallitusohjelmaan, jossa kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä halutaan vahvistaa. Kuntakokeilut käynnistyvät keväällä 2020 ja ne kestävät vuoden 2022 loppuun asti.