Ysitiellä on ajettava viittäkymppiä Mehtiöjärven kallioleikkauksen kohdalla sortumavaaran vuoksi

Pieksämäen ja Rautalammin rajalla sijaitsevassa kallioleikkauksessa on tapahtunut tänä vuonna kaksi sortumaa.

nopeusrajoitukset
Kallioleikkauksen sortumien vuoksi valtatie 9:lle Mehtiöjärven kohdalle asetetaan alennettu nopeusrajoitus.
Mehtiöjärven kallioleikkauksessa on tapahtunut kolmen viime vuoden aikana kolme sortumaa, joista kaksi viimeistä tämän vuoden aikana, Pohjois-Savon ely-keskuksesta kerrotaan.Pohjois-Savon ely-keskus

Nopeusrajoitus laskee Pieksämäen ja Rautalammin rajalla sijaitsevan Mehtiöjärven kallioleikkauksen kohdalla Ysitiellä. Pohjois-Savon ely-keskus alentaa nopeuden toistaiseksi 50 kilometriin tunnissa noin 500 metrin matkalle, koska kallioleikkauksesta voi pudota kiviä ajoradalle.

– Etenkin Jyväskylän suunnasta näkemä kallioleikkauksen kohdalla on varsin lyhyt, joten alhaisempi nopeus auttaa tiekäyttäjien havainnoimaan mahdollisesti ajoradalla olevat esteet, ely-keskuksen tiedotteessa todetaan.

Ely-keskuksen mukaan paikalla on tapahtunut kolmen viime vuoden aikana kolme sortumaa. Kaksi sortumista on tapahtunut tämän vuoden aikana.

Kallioleikkaus tarkastettiin syyskuussa. Tarkastuksessa todettiin, että vaarana on putoavien kivien päätyminen ajoradalle. Ely-keskuksen mukaan suunnittelu ja toimenpiteet kohdan turvallisuuden parantamiseksi alkavat mahdollisimman pian. Tarkka aikataulu ei ole kuitenkaan vielä tiedossa.