Kunnat huolissaan Mielen ja kuntoutuksen talon kustannuksista – rakennusta suunnitellaan Mikkelin keskussairaalan viereen

Mikkelin keskussairaalan yhteyteen suunnitellun Mielen ja kuntoutuksen talon suunnittelu on jo pitkällä.

kuntayhtymät
Havainnekuva Mielen ja kuntoutuksen talosta
Raami Arkkitehdit Oy & Arkkitehdit Kontukoski Oy

Useimmat sote-kuntayhtymä Essoten jäsenkunnista pitävät uuden Mielen ja kuntoutuksen talon rakentamista tarkoituksenmukaisena. Kunnat ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten rakentamiseen on varaa.

Mikkelin keskussairaalan yhteyteen suunnitellun Mielen ja kuntoutuksen talon suunnittelu on jo pitkällä. Kuntien lausunnot ja hankesuunnitelma ovat torstaina sote-kuntayhtymä Essoten hallituksen käsittelyssä.

Kuntayhtymä on kilpailuttanut leasing- ja taselainavaihtoehdot rakentamista varten. Uudisrakennuksen kustannusarvio on reilut 41 miljoonaa euroa.

Mielen ja kuntoutuksen taloa on tarkoitus alkaa rakentaa ensi vuonna ja se valmistuisi vuonna 2022.

Uuteen rakennukseen koottaisiin tällä hetkellä ympäri kaupunkia ripotellut lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrian vastaanotot, mielenterveys- ja päihdepalvelut, sairaalakoulu ja vaativa kuntoutus. Uutena palveluna Mielen ja kuntoutuksen talossa käynnistyisi erityistason saattohoitoyksikkö.

Koko sairaalaremontin ja laajennuksen eli Esper-hankkeen hinnaksi on tulossa 141 miljoonaa euroa tuoreimman kustannusarvion mukaan.