Hyppää sisältöön

Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät – seura-alueeksi suunnitellun lentokentän vuokrasopimuksesta löytyi epäselvyyksiä

Vuoden 2022 Suviseurojen järjestämistä suunnitellaan nyt Kauhavalle.

Kuvassa vuoden 2019 Suviseurat Muhoksella. Kuva: Suviseurat / kuvapalvelu

Pudasjärvelle kesäksi 2022 suunnitellut Suviseurat siirtyvät. Tavoitteena on järjestää seurat Pudasjärvellä vuotta myöhemmin.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ja Kuusamon Rauhanyhdistys sopivat syyskuussa Pudasjärven kaupungin kanssa Pudasjärven lentokentän käyttämisestä seura-alueena.

Tämän jälkeen alueen käyttämiseen on ilmennyt epävarmuustekijöitä, jotka liittyvät Pudasjärven kaupungin ja Jyrkkäkoski Oy:n väliseen vuokrasopimukseen alueesta. Kaleva kertoo, että kaupunki ja Jyrkkäkoski Oy käräjöivät parhaillaan lentokentän vuokrauksen irtisanomisesta (siirryt toiseen palveluun).

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) puheenjohtaja Matti Taskilan mukaan kokemukset Pudasjärven lentokentästä seura-alueena ovat olleet hyvät. Siellä on järjestetty aiemmin kahdet Suviseurat, vuonna 2013 ja 1998.

– Seura-alue on kasvanut vuosien saatossa kävijämäärän kasvun myötä. Tarvitsemme organisointiin riittävästi aikaa, kun on näin isosta tapahtumasta kyse.

Vuoden 2022 Suviseurojen järjestämistä suunnitellaan nyt Kauhavalle.

SRK:n vuosikokous tekee lopulliset päätökset seurapaikoista ja järjestelyvastuista ensi kesänä Reisjärven Suviseurojen yhteydessä.

Kymmeniätuhansia osallistujia kokoava tapahtuma järjestetään vuosittain kesä-heinäkuun vaihteessa.

Yle ei tavoittanut Jyrkkäkoski Oy:n edustajaa kommentoimaan asiaa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

.
.