1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun yliopiston kiinteistöselvitystyö alkaa – vaihtoehtoina Linnanmaan kampuksen remontti, uudisrakentaminen tai muutto keskustaan

Yliopiston mahdollinen muutto Linnanmaalta Oulun keskustan läheisyyteen ovat herättäneet vilkasta keskustelua.

Oulun yliopisto
Oulun yliopistossa psykologiaa voi opiskella vain sivuaineena.
Oulun yliopiston Linnanmaan kampus on suurelta osin peräisin 70-luvulta. Arkistokuva.Arto Veräjänkorva / Yle

Oulun yliopiston hallitus on valtuuttanut yliopiston rehtorin Jouko Niinimäen selvittämään Oulun yliopiston tulevan kiinteistöstrategian.

Tarkoituksena on selvittää, jatkaako yliopisto Linnanmaalla ja rakennuksia peruskorjataan vai puretaanko osa nykyisestä rakennuskannasta ja korvataan uudisrakennuksilla. Yhtenä vaihtoehtona selvitetään myös uudisrakentamista Oulun keskustan läheisyyteen.

Selvitys halutaan, koska suurelta osin 1970-luvulla rakennetun Linnanmaan kampuksen jatkuva peruskorjaustarve nostaa kiinteistöjen vuokratasoa vielä merkittävästi nykyisestä tasosta.

Yliopiston kokonaiskustannuksista kiinteistökustannukset ovat toiseksi suurin kustannuserä henkilöstökulujen jälkeen. Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Risto Murto kertoo, että kiinteistöselvitys ja etenkin mahdollisuus yliopiston sijaintipaikan vaihtumisesta ovat herättäneet runsaasti keskustelua.

– Tämä on hyvä asia, koska päätös vaikuttaa moniin toimijoihin ja vaatii laajaa yhteistyötä Oulussa, Murto toteaa tiedotteessa.

Murron mukaan kiinteistöjen käytön näkökulmasta on tavallista, että joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa.

– Mikäli selvityksessä todettaisiin uudisrakentaminen järkevimmäksi vaihtoehdoksi, rakentaminen ja mahdolliset muutot ajoittuisivat jopa 20 vuoden aikavälille.

Oulun yliopiston toimitilat Linnanmaalla ja Kontinkankaalla ovat Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n omistamia.

Kiinteistöselvityksen arvioidaan valmistuvan toukokuuhun 2020 mennessä.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi