1. yle.fi
  2. Uutiset

Uutissuomalainen: Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahtia

Uutissuomalaisen mukaan paketit ja postimerkillinen kirjeposti kulkisivat eri yhtiöiden kautta.

Postilakko
Sirpa Paatero
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero ei halunnut kommentoida Ylelle keskiviikkoiltana Uutissuomalaisen haastattelua.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) väläyttää Uutissuomalaisen (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa Postin pilkkomista kahteen yhtiöön.

Uutissuomalaisen mukaan toinen yhtiöistä hoitaisi pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillistä kirjepostia.

– Tämä on yksi vaihtoehto, että meillä olisi kaksi eri yhtiötä ja osoitteellisen kirjepostin palvelu olisi julkista palvelua, jonka valtio hoitaisi, Paatero sanoo haastattelussa.

Paateron Uutissuomalaiselle antaman haastattelun mukaan valtio voisi tukea kirjepostin kulkua vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla. Ministerin mukaan valtiosihteerit miettivät erilaisia vaihtoehtoja.

– Erikseen on vielä se kysymys, tuettaisiinko valtion varoin sanomalehtien jakelua, joka liittyy demokratiaan, jotta kansalaiset saisivat tietoa, Paatero jatkaa Uutissuomalaiselle.

Paatero ei halunnut kommentoida Ylelle keskiviikkoiltana Uutissuomalaiselle antamaansa haastattelua. Paatero viestitti avustajansa välityksellä, ettei hän kommentoi tänään myöskään Postin omistajaohjaukseen liittyviä asioita.

Lue myös:

Mitä Postille pitäisi tehdä? Katso 4 vaihtoehtoa Sipilän pörssiajatuksista Rinteen "sote-ideoihin"

STT: Valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Työmarkkinoilla eletään nyt selvää kyttäysvaihetta – Postin tilanne lisää hermostuneisuutta: Joko keskusjärjestöjen olisi puututtava peliin?

Työehtoshoppailua vaikea saada kuriin – SAK: "Työtaistelut ja neuvottelut ainoa keino"

Lue seuraavaksi