1. yle.fi
  2. Uutiset

Britannian prinssi Andrew vetäytyy tehtävistään toistaiseksi

Prinssin ympärille kehkeytyi kohu, kun Virginia Giuffre alkoi syyttää tätä ja yhdysvaltalaismiljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista.

Prinssi Andrew, Yorkin herttua
Vakavailmeinen prinssi Andrew.
Britannian prinssi Andrew ilmoitti vetäytyvänsä tehtävistään.Richard Wainwright / EPA

Britannian prinssi Andrew ilmoittaa, että häntä on pyydetty vetäytymään tehtävistään toistaiseksi.

Prinssi kertoo vetäytyvänsä tehtävistään kuningatar Elisabetin siunauksella.

– Olen pyytänyt hänen kuninkaalliselta korkeudeltaan (kuningatar Elisabet), että saan vetäytyä julkisista tehtävistäni toistaiseksi, ja hän antoi siihen luvan, Andrew sanoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Prinssin ympärille kehkeytyi kohu sen jälkeen, kun Virginia Roberts, nykyään Virginia Giuffre, alkoi syyttää tätä ja yhdysvaltalaismiljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista. Oikeudenkäyntiä odottanut Epstein tappoi itsensä vankeudessa elokuussa.

– Olen valmis auttamaan mitä tahansa asiaankuuluvaa lainvalvojaa, jos se on tarpeen, Andrew sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prinssi kommentoi BBC:n Newsnight-ohjelmassa ensimmäistä kertaa julkisesti Giuffren väitteitä, joiden mukaan nainen pakotettiin harrastamaan seksiä prinssin kanssa kolme kertaa Lontoossa, New Yorkissa sekä Epsteinin omistamalla yksityisellä saarella Karibialla 2000-luvun vaihteessa. Kun väitetyt teot alkoivat, nainen oli vasta 17-vuotias ja prinssi Andrew noin nelikymppinen.

Lue myös:

Britannian prinssi Andrew yritti pelastaa nahkansa tv-haastattelulla, mutta lopputulos oli katastrofi

Prinssi Andrew katuu ystävyyttään seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa: "Sopimatonta kuninkaallisen perheen jäsenelle"

Lähteet: Reuters, AP, STT

Lue seuraavaksi