1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bolivia

Bolivian väliaikainen presidentti ehdottaa uusia vaaleja

Jeanine Anezin mukaan paketti myös kumoaisi aiempien, vilpillisiksi syytettyjen vaalien tuloksen. Lisäksi laeilla muodostettaisiin uusi vaalituomioistuin.

Jeanine Anez haluaa järjestää uudet presidentinvaalit Boliviassa. Kuva: Rodrigo Sura / EPA

Bolivian väliaikainen presidentti Jeanine Anez pyysi keskiviikkona maan parlamenttia hyväksymään lakipaketin, joka mahdollistaisi uusien presidentinvaalien järjestämisen.

Hänen mukaansa paketti myös kumoaisi aiempien, vilpillisiksi syytettyjen vaalien tuloksen. Lisäksi laeilla muodostettaisiin uusi vaalituomioistuin.

Anez on toiminut Bolivian väliaikaisena presidenttinä sen jälkeen, kun Evo Morales jätti tehtävänsä ja pakeni maasta puolitoista viikkoa sitten armeijan kehotettua häntä eroamaan. Levottomuudet ovat jatkuneet Boliviassa Moralesin eron jälkeenkin.

Levottomuudet alkoivat sen jälkeen, kun Morales oli voittanut jatkokauden presidenttinä vilpillisiksi epäillyissä vaaleissa. Vaalien jälkeisissä yhteenotoissa on kuollut yli 30 ihmistä.

Lue myös:

Viisi eronneen presidentin kannattajaa kuollut mielenosoituksissa Boliviassa(16.11.)

Bolivia epävarman tulevaisuuden edessä – Oikeistokonservatiivit täyttämässä Evo Moralesin jättämää valtatyhjiötä(15.11.)