Maanjäristys Thaimaan ja Laosin rajalla – Pilvenpiirtäjät huojuivat Bangkokissa

Pohjois-Thaimaan suositussa turistikaupungissa Chiang Maissa asukkaat tunsivat järistyksen pitkään.

maanjäristykset
Thaimaan ja Laosin rajan tuntumassa tapahtunut maanjäristys heilutti pilvenpiirtäjiä Bangkokissa asti. Arkistokuva.
Thaimaan ja Laosin rajan tuntumassa tapahtunut maanjäristys heilutti pilvenpiirtäjiä Bangkokissa asti. Arkistokuva.Rex Features / AOP

Laosin ja Thaimaan rajalla maa järisi 6,1 voimakkuudella varhain torstaiaamuna Suomen aikaa. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan järistyksen keskus oli noin kymmenen kilometrin syvyydessä.

Pohjois-Thaimaan suositussa turistikaupungissa Chiang Maissa asukkaat tunsivat järistyksen pitkään, mutta suurempia vaurioita ei tapahtunut, kertoo uutistoimisto AP. Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa pilvenpiirtäjät huojuivat hitaasti puolen minuutin ajan.

Thaimaan meteorologisen laitoksen edustaja Sophon Chailan mukaan järistyksen uhreista tai vaurioista ei ole vielä ainakaan tietoa.

Bangkok sijaitsee noin 800 kilometrin päässä järistyksen keskipisteessä. Myös lievemmät, 4,6:n ja 5,7:n voimakkuuden järistykset vavisuttivat samoja seutuja yön aikana.

Monet Bangkokin asukkaat julkaisivat viestipalvelu Twitterissä videoita talojen huojumisesta.

Paavi Franciscus on parhaillaan nelipäiväisellä vierailulla Bangkokissa. Hänen on määrä tavata torstaina Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, maan pääministeri ja korkea-arvoisen buddhalaisjohtajan. Lisäksi paavin on määrä johtaa messua illalla. Uutistoimisto AFP:n mukaan Vatikaanin leiristä ei ole vielä kommentoitu, miten Franciscus koki järistyksen.

Järistys tuntui myös Vietnamin puolella, Hanoin kaupungissa.

Kartta
Pekka Sipilä / Yle

Korjattu klo 3.52: Bangkok sijaitsee noin 800 kilometrin päässä järistyksen keskipisteestä, ei 300 kilometrin, kuten aiemmin kirjoitimme.

Korjattu klo 16:33: järistys tuntui Bangkokissa puolen minuutin, ei puolen tunnin ajan.