Jormua ja Vuolijoki saavat pitää kyläkoulunsa – "Tämä ei ole löysän hirren päätös, vaan arvovalinta"

Myöskään Teppanan koululle ei langetettu lakkauspäätöstä.

kyläkoulut
Jormuan koulu
Jormuan koulu jatkaa toimintaansa vanhaan malliin. Arkistokuva. Timo Sihvonen / Yle

Kajaanin kaupungin sivistyslautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan, että Jormuan ja Vuolijoen kyläkoulut saavat jatkaa toimintaansa toistaiseksi. Päätös oli yksimielinen.

– Asia otetaan käsittelyyn uudelleen, jos kaupungin taloustilanne tästä vielä huononee tai oppilasmäärät vähenevät merkittävästi, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Leivo sanoo.

Leivon mukaan koulujen toiminnalle ei asetettu määräaikaa, sillä on tärkeää, että kaupunki kykenee reagoimaan mahdollisiin muutoksiin.

– Tämä ei ole löysän hirren päätös, vaan arvovalinta. Kajaani tarvitsee elävää maaseutua, Leivo toteaa.

Kouluverkkoselvityksessä ehdotettiin myös Teppanan koulun lakkauttamista vuonna 2024, sen suuren korjaustarpeen takia. Teppanan osalta asia päätyi jatkovalmisteluun.

– Ei voi tietää, mikä Kajaanin keskustaajaman asukastilanne on 3–4 vuoden päästä, jolloin Teppanan koulun lakkauttaminen olisi ajankontaista. Nyt käynnistetään selvitys, jossa selvitetään, kuinka monta miljoonaa euroa koulun korjaus vaatii, Leivo sanoo.

Lakkauttamiset otettiin esiin kaupungin suurien säästöpaineiden takia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)