Siilinjärvi säästämässä opetuksesta ja avoimesta päiväkodista

Supistukset sisältyvät kunnan ensi vuoden talousarvioesitykseen.

Siilinjärvi
Liidulla kirjoitetaan taululle.
Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Siilinjärven kunta on leikkaamassa opetuksesta ja avoimesta varhaiskasvatuksesta ensi vuonna. ETU- eli erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden luokka on jälleen lakkautusuhan alla. Kunnan mukaan oppilaille voidaan järjestää tukea muilla tavoilla.

Kunta aikoo myös supistaa avointa varhaiskasvatusta ensi heinäkuusta alkaen niin, että vain Vuorelan avoin päiväkoti jatkaisi toimintaansa nykyisessä laajuudessaan. Kunta saa näin säästöä ensi vuoden jälkeen vuosittain 104 000 euroa. Ensi vuonna säästö on 52 000 euroa.

Kunta oli aiemmin lakkauttamassa avointa varhaiskasvatusta kokonaan, mutta tuolloin sivistyslautakunta hylkäsi esityksen.

Lisäksi suunnitelmissa on karsia kansalaisopiston opetusta 500 tunnilla. Opetustunteja vähennetään niiltä kursseilta, joiden osallistujamäärä on pieni. Kunnan mukaan näin säästetään 17 500 euroa henkilöstökuluissa. Kurssimaksuja kertyy puolestaan 4 500 euroa nykyistä vähemmän.

Siilinjärven ensi vuoden talousarvioesitys on noin kolme miljoonaa euroa alijäämäinen. Talousarviota käsitellään ensi maanantaina Siilinjärven kunnanhallituksen kokouksessa.