1. yle.fi
  2. Uutiset

Keminmaassa kaavaillaan työpajatoimintaa nuorille – "Järvis" auttaisi arjenhallinnassa ja ehkäisisi syrjäytymistä

Keminmaa hakee Lapin aluehallintovirastolta avustusta työpajatoimintaan runsaat 40 000 euroa.

Keminmaa
Käsitöitä Joensuun Nuorisoverstaalla.
Työpajatoiminnan tarkoituksena on auttaa nuorta kiinnittymään koulutukseen, työhön tai muuhun mielekkääseen toimintaan. Arkistokuva Joensuun Nuorisoverstaalta.Heikki Haapalainen / Yle

Keminmaa on aloittamassa nuorten työpajatoiminnan omana toimintanaan. Tähän asti kunta on järjestänyt pajatoimintaa yhdessä Pohjantähti-opiston kannatusyhdistyksen kanssa.

Suunnitelmissa on, että Keminmaassa aloittaisi ensi vuoden alussa nuorten työpaja "Järvis". Se toimisi matalan kynnyksen starttipajana 15–29-vuotiaille nuorille.

Tavoitteena on auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria tarjoamalla tukea arjenhallintaan ja aktivoitumiseen. Tarkoituksena on myös auttaa nuorta kiinnittymään koulutukseen, työhön tai muuhun mielekkääseen toimintaan.

Samalla pystyttäisiin myös ehkäisemään nuoren syrjäytymistä yhdessä etsivän nuorisotyön ja sosiaalitoimen kanssa.

Pajatoimintaan tarvitaan avustusta

Työpajalle on suunnitelmissa palkata yksi kokoaikainen ohjaaja, joka tekee yksilö-, ryhmä- ja pajalla tapahtuvaa työtoiminnanohjausta.

Fyysisesti nuorten työpajatoimintaa toteutettaisiin Järvikoti-nimisessä omakotitalomaisessa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa sijaitsevat etsivän nuorisotyöntekijöiden toimistotilat.

Keminmaa hakee Lapin aluehallintovirastolta avustusta työpajatoimintaan runsaat 40 000 euroa. Kunnan omarahoitusosuus on reilut 10 000 euroa.

Työpajan käynnistämispäätös tehdään aluehallintoviraston avustuspäätöksen jälkeen.

Kemi on puolestaan luopumassa nuorten työpajatoiminnasta. Kaupunki valmistelee työpajatoimintansa siirtämistä Merivalle eli entiselle Meri-Lapin Työhönvalmennus-säätiölle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi