Limingan kirjasto on kokoluokassaan hyvin suosittu – uutena palveluna kausikortit salibandypeleihin

Kirjastosta lainataan neljänneksi eniten kirjoja koko Suomessa, kun vertaillaan samaa kokoluokkaa olevia kirjastoja.

kirjastot
Kirjastonhoitaja Sanna Näätänen
Kirjaston on kyettävä omaksumaan uusia ideoita ja palvelumalleja perinteisen tehtävänsä lisäksi, sanoo kirjastonhoitaja Sanna Näätänen Limingasta.Paulus Markkula / Yle

Limingan kirjasto on onnistunut pitämään pintansa, vaikka kirjojen lukeminen on yleisesti vähentynyt. Lainausluvut nostavat Limingan kirjaston Suomen neljänneksi suosituimmaki kirjastoksi omassa kokoluokassaan.

Liminka haluaa olla kirjastopalveluissa ajan hermolla. Tarjolla on esimerkiksi kausikortteja paikallisen salibandyseura Niittareiden peleihin. Taustalla on juuri aloitettu yhteistyö urheiluseurojen kanssa.

Kirjastonhoitaja Sanna Näätänen sanoo, että asiakaskohtaamisessa onnistuminen vaatii kirjastoilta herkkää korvaa yleisön suuntaan. Kirjaston pitää näkyä yleisölle ja sen on pystyttävä omaksumaan uusia ideoita.

– Kirjastolaki edellyttää meiltä hyvin monennäköisiä tehtäviä, mutta kyllä myös asiakaskunnaltamme tulee toiveita ja ideoita. Yritämme vastata niihin, mutta perustehtävämme taustalla täytyy yrittää pitää mielessä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!