Kauhava lakkauttaa kolme kyläkoulua ja siirtää oppilaat uuteen koulukeskukseen

Uusi koulukeskus valmistuu Kauhavan keskustaan keväällä. Koulutyö alkaa uusissa tiloissa ensi elokuussa.

kyläkoulut
Kauhavan keskustan tuntumaan valmistuu uusi koulukeskus.
Kauhavan uusi koulukeskus valmistuu keväällä. Tänään vietetään rakennuksen harjakaisia. Birgitta Vuorela / Yle

Kauhavalla opetuslautakunta on päättänyt eilen kolmen kyläkoulun lakkauttamisesta. Pernaan, Ruotsalan ja Nahkalan kyläkoulut lakkautetaan ja oppilaat siirtyvät ensi syksyksi valmistuvaan uuteen koulukeskukseen.

Uuteen koulukeskukseen tulevat kanta-Kauhavan alakoulu, yläkoulu ja lukio. Kanta-Kauhavalla säilyy lisäksi vain Kosolan koulu.

Alakylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sini Sippola sanoo, että kylällä on tietenkin toivottu Pernaan koulun säilyvän.

– Sitä ollaan nostettu esiin, että ainakin kulkuyhteydet keskustaan pitäisi olla ensin kunnossa, kunnon pyörätie, sanoo Sippola.

Pyöräteitä on luvassa

Koulutus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Eero Paavolan mukaan lautakunnassakin on ollut esillä huoli oppilaiden liikenneturvallisuudesta. Esimerkiksi Pernaan kylältä on mutkainen tie, jossa ei ole juuri piennartakaan. Hän lupaa, että pyöräteitä ryhdytään rakentamaan.

– Kevyenliikenteenväylien rakentamiselle on osoitettu määräraha ensi vuoden budjettiin, sanoo Paavola.

On tietysti eri asia, miten pitkälle pyöräteitä tehdään ja ovatko ne valmiina, kun koulutyö ensi syksynä alkaa uudessa koulukeskuksessa

Kauhavan uusi koulukeskus vetää ensi syksynä yhteensä 750 oppilasta kanta-Kauhavan alueelta. Uuden rakennuksen harjakaisia vietetään tänään. Koulukeskuksen hinta on noin 20 miljoonaa euroa. Summa sisältää myös vanhan koulukeskuksen purkukustannukset.

Lue lisää koulukeskuksesta: "Peruskorjauskohteissa vastaan tulee usein vain ikäviä yllätyksiä"– Kauhavalla on pantu hometalot purkuun ja korjaamisen kierre poikki