Hyppää sisältöön

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus on jättänyt puolueen

Seinäjokelainen Piia Kattelus on ollut kansalaispuolueen varapuheenjohtaja parin vuoden ajan.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus on jättänyt puolueensa. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus on jättäytynyt pois puolueesta. Kattelus perustelee poisjääntiään henkilökohtaisilla ja ajankäytöllisillä syillä.

– Päätöksen tein raskain mielin ja sydämin. Koen, että tehtävä on vaativa ja edellyttää, että henkilö on sataprosenttisesti mukana. Täytyy olla ajankäytöllistä ja taloudellista resurssia olla täysillä mukana, kertoo Kattelus.

Kattelus on ollut kansalaispuolueen keulakuva yhdessä Sami Kilpeläisen kanssa. Kattelus oli puolueen ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa.

Katteluksen lähdöstä kertovat ensimmäisenä maakuntalehdet Ilkka (siirryt toiseen palveluun) ja Pohjalainen.

Valtuustossa edelleen kapu

Seinäjoen kaupunginvaltuustoon hänet valittiin keskustan listoilta. Hänellä on kuitenkin oma kansalaispuolueen valtuustoryhmä valtuustossa.

– Valtuustotyöskentelyyn tämä ei vaikuta. Kansalaispuolueen ryhmä säilyy. Sen puolesta en ole tehnyt päätöksiä, sanoo Kattelus.

Kysymys paluusta keskustan riveihin huvittaa häntä.

– Sanotaanko näin, että se ei ole ollut ensimmäisenä mielessä, Kattelus naurahtaa. Hänen on kuitenkin tehtävä päätöksensä puolueestaan ennen seuraavia kuntavaaleja.

– Varmaankin se jäsentyy tässä tulevaisuudessa.

Kansalaispuolue on Paavo Väyrysen perustama puolue, josta nykyinen johto hänet erotti. Asiasta riideltiin oikeudessa asti.

.
.