Hyppää sisältöön

Kulttuurivaikuttaja Veijo Baltzar vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Baltzaria epäillään myös muista rikoksista, kerrotaan Ylelle. Kirjailija kiistää kaikki syytteet.

Veijo Baltzar on kirjoittanut lukuisia romaaneja, näytelmiä ja runoteoksia. Kuva vuodelta 2012. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kirjailija Veijo Baltzarin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta (siirryt toiseen palveluun). Vangitsemisistunto pidettiin torstaiaamuna.

Ihmiskaupan epäillään tapahtuneen tammikuun 2016 ja tämän vuoden syyskuun välisenä aikana. Epäillyiksi tekopaikoiksi on ilmoitettu Helsinki ja Tammisaari.

Epäilyistä kertoi ensimmäisen Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Baltzaria vangitsemisoikeudenkäynnissä avustanut Saija Rantala kertoo Ylelle, että poliisi epäilee Baltzaria myös muista rikoksista. Hän sanoo Baltzarin kiistävän kaikki rikosepäilyt.

Epäillyt rikokset ovat salassapidettäviä eikä niitä voida tässä vaiheessa kommentoida, sanoo Rantala.

Baltzarin lisäksi oikeus on vanginnut myös 36-vuotiaan naisen. Nainen vangittiin niin ikään epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta.

Ihmiskauppa voi Suomen lain mukaan tarkoittaa (siirryt toiseen palveluun)esimerkiksi henkilön saattamista pakkotyöhön tai muunlaisiin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Sitä voi olla myös paritusrikoksen kaltainen seksuaalinen hyväksikäyttö. Tuomio törkestä ihmiskaupasta on lain mukaan vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

77-vuotias Baltzar on tunnettu kirjailija ja kulttuurivaikuttaja. Hänen tuotantoonsa kuuluu lukuisia romaaneja, näytelmiä ja runoteoksia sekä kuvataidetta.

Vuonna 2011 presidentti Tarja Halonen myönsi Baltzarille kulttuurineuvoksen arvonimen.

.
.