Kuopio hyväksyi jo toistamiseen vuosia suunnitellun ja kiistellyn moottorikelkkareitin Nilsiän ja Kuopion välillä

Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

moottorikelkkailu
Moottorikelkka kuljee uralla.
Kuopion ja Nilsiän välille suunniteltu moottorikelkkareitti on herättänyt paljon vastustusta. Suunnitelmista tehtiin aiemmin 12 oikaisuvaatimusta. Kuvituskuva.Isto Janhunen / Yle

Kuopion kaupunki on jo toiseen kertaan hyväksynyt pitkään suunnitellun ja kiistellyn moottorikelkkareitin rakentamisen Nilsiän ja Kuopion välillä.

Päätös piti tehdä uudestaan, koska kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta kumosi maaliskuussa oman päätöksensä reitin hyväksymisestä.

Tämä ei kelvannut kaupunkirakennelautakunnalle, joka päätti valittaa toisen lautakunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus puolestaan palautti asian uudelleen ympäristö- ja rakennuslautakunnan käsiteltäväksi, koska päätöstä reitin kumoamisesta ei ollut perusteltu.

Ympäristö- ja rakennuslautakunta käsitteli reittiasian uudestaan torstaina ja tällä kertaa hyväksyi suunnitelman. Päätös ei ole lainvoimainen, koska asianosaiset voivat vielä valittaa ratkaisusta hallinto-oikeuteen.

Kokouksessa tehtiin esitys reitin hyväksymisen hylkäämiseksi, mutta sitä ei kannatettu.

Noin kymmenen kilometrin pituinen Juurusvesi–Suuri-Pieksä-moottorikelkkareitti on osa valmisteilla olevaa maakunnallista moottorikelkkareitistöä. Reittiä alettiin suunnitella jo yli kymmenen vuotta sitten ja se on herättänyt voimakasta vastustusta alusta pitäen.

Lue lisää:

Kiistelty moottorikelkkareitti Nilsiän ja Kuopion välillä hyväksyttiin

Uusi käänne: Kuopion ja Nilsiän välinen kiistelty moottorikelkkareitti kumottiin

Riitely Nilsiän ja Kuopion välisestä moottorikelkkareitistä jatkuu – lautakunta valittaa toisen lautakunnan päätöksestä torpata reitti