CatCat-duon Virpi Kätkä kerää hävikkiruokaa hyväntekeväisyyteen: "Meidän hyväosaisten kuuluu auttaa"

CatCat-yhtye keikkailee yhä aktiivisesti ja keikoilla pidetään aina kunnon ysäribileet.

Desibelit nousivat kattoon, kun CatCatin naiset haastettiin sanaselityspeliin
Desibelit nousivat kattoon, kun CatCatin naiset haastettiin sanaselityspeliin

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun CatCat-duon Virpi ja Katja Kätkä astelivat Irlannissa yleisön eteen edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailussa. Menestys ei ollut kummoinen, mutta kotona yleisö oli ottanut kaksikon omakseen.

Katja ja Virpi Kätkä muistelivat Puoli seitsemän -ohjelmassa, miten Bye bye baby -kappale päätyi heidän laulettavakseen.

– Olimme Hausmyllyn kanssa keikalla ja he pyysivät meitä mukaan Tampereelle Musiikki & Media -messuille, jonne he olivat menossa esiintymään, Virpi Kätkä kertoo.

CatCat esitti Tampereella ensimmäisen hittinsä, Yksin sateeseen.

– Säveltäjä Markku Lentonen seisoi yleisössä ja totesi, että olimme niin iloisen oloisia, että hän haluaisi säveltää meille kappaleen., Virpi Kätkä jatkaa.

– Siitä meni noin vuosi ja säveltäjät soittivat, että tulkaa koelauluun, Katja Kätkä lisää.

Kokkolan koelauluissa heitä odotti Bye bye baby -kappale ja loppu on historiaa.

Kuukausi viidakossa selkeytti ajatuksia

CatCat keikkailee edelleen, mutta lähinnä vain viikonloppuisin. Sekä Katja että Virpi kertovat nauttivansa keikkailusta ja siitä, että saavat esittää juuri omanlaistaan musiikkia.

– Olemme mekin kokeilleet joskus tehdä vähän rokimpaa levyä tai tanssikeikkaa, mutta aina me olemme palanneet ysäridiscoon.

Ja sitä odottaa myös heidän yleisönsä.

Keikkailun lisäksi Virpi Kätkä opettaa pianonsoittoa ja tekee hyväntekeväisyystyötä. Ajatus siihen syntyi Virpin ollessa Selviytyjät-televisiosarjan kuvauksissa Filippiineillä.

– Siellä oli aikaa ajatella. Päätin, että kun ikääkin alkaa tulla, pitää laittaa tuumasta toimeen niiden asioiden kanssa, joita haluan tehdä.

Virpin kohdalla se tarkoitti ruoka-apujärjestöön liittymistä.

– Maanantaisin ja perjantaisin haen hävikkiruokaa ja sitä jaetaan sitten Naantalissa. Siinä tulee monenlaista hyötyä: omille käsille liikuntaa, kun nostelen ruokalaatikoita autooni ja ruoka ei mene hukkaan, kun sitä voidaan jakaa kaikille, jotka haluavat tulla hakemaan.

Virpi Kätkä kokee, että koska hänellä ja Katjalla on ollut lapsesta saakka asiat niin hyvin, haluaa hän vuorostaan auttaa muita.

– Meillä on ollut maailman parhaimmat vanhemmat ja perusturvallinen lapsuus. Koen, että olemme etuoikeutettuja ja meidän hyväosaisten kuuluu auttaa niitä, joilla ei ole asiat niin hyvin.

Virpi ja Katja Kätkän koko haastattelu on katsottavissa Yle Areenassa.