Mikkelin ydinkeskustassa tulipalo – Ohikulkija haistoi savua ja soitti hätäkeskukseen

Pelastuslaitos joutui murtautumaan Terveystalon Maaherrankadun toimipaikkaan sisälle sammuttaakseen tulipalon.

tulipalot
Palomiehiä menossa sisälle Terveystalon toimipisteeseen Mikkelissä
Timo Ikonen / Yle

Mikkelissä Maaherrankadulla syttyi perjantain vastaisena yönä tulipalo. Ohikulkija soitti puolen yön aikoihin hätäkeskukseen, kun oli haistanut savua ja kuullut tulipalon ääniä Terveystalon toimipisteestä.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan. Sammutustöihin osallistui seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä ja noin 20 palomiestä.

Tuli ehti kuitenkin tehdä tuhojaan sisätiloissa.

– Vahinkoja syntyi, ja kiinteistön omistaja ottaa varmasti niihin myöhemmin kantaa, toteaa päivystävä palomestari Eero Aho.

Viereisestä kerrostalosta evakuoitiin kaksi ihmistä tulipalon aikana.

– Sammutustöiden aikana rappukäytävään ehti päästä sen verran savua, että käytävään tulleet hätääntyneet asukkaat ohjattiin ulos, sanoo Aho.

Porraskäytävän savutuuletuksen jälkeen kaikki asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa. Pelastuslaitos luovutti tulipalopaikan jälkivartioinnin kiinteistön edustajien vastuulle aamuyöllä.

Tulipalo ei vaatinut henkilövahinkoja.

Toiminta toistaiseksi Vilhonkadun toimipisteessä

Tulipalokiinteistölle tai Terveystalon irtaimistolle koituneista rahallisista vahingoista ei vielä ole valmistunut arviota.

Palovahingot ovat keskittyneet toimipisteen aulaan ja asiakaspalvelupisteen ympäristöön. Jonkin verran savuvahinkoja on myös käytävillä ja vastaanottohuoneissa.

Mikkelin Maaherrankadulla sattunut tulipalo vaikuttaa Terveystalon asiakkaiden lääkäri- ja terveydenhoitopalveluihin.

Aluejohtaja Saija Viiliäinen Terveystalosta kertoo, että asiakaspalvelukeskus ottaa perjantaina yhteyttä tulipalossa vahinkoja kärsineen toimipisteen asiakkaisiin.

– Asiantuntijat ja vastaanottopalvelut on toistaiseksi siirretty Vilhonkadun toimipisteeseen, Viiliäinen kertoo.

Täydennetty 22.11. kello 15.07: Lisätty tietoa tulipalon aiheuttamista vahingoista ja toiminnan siirtämisestä toistaiseksi Vilhonkadun toimipisteeseen.

Täydennetty 22.11. kello 7.37: Lisätty tietoa tulipalon vaikutuksista Terveystalon Maaherrankadun toimipisteen asiakkaisiin.