Varkaat murtautuivat kahteen taloon Kannuksessa asukkaiden nukkuessa – saaliiksi pieni summa rahaa

Poliisi pyytää havaintoja epäilyttävistä ajoneuvoista tai henkilöistä Väliviirteentiellä ja Kannuksen keskustassa.

Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kannuksessa sattui kaksi röyhkeää asuntomurtoa maanantaiyönä.

Molemmissa tapauksissa varkaat tunkeutuivat omakotitaloihin asukkaiden nukkuessa. Saaliiksi varkaat saivat molemmista kohteista pienen summan käteistä. Toisesta talosta matkaan lähtivät myös pankkikortit, joista toisella ehdittiin nostaa vähän rahaa Toholammilla. Tekijöitä ei ole saatu kiinni.

Pohjanmaan poliisi pyytääkin vihjeitä epäilyttävistä ajoneuvoista tai henkilöistä. Murrot tapahtuivat Väliviirteentiellä ja Kannuksen keskustassa Miilutiellä maanantai-iltana ja yönä. Havainnot voi lähettää sähköpostiin vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Poliisi ei vielä tiedä, liittyvätkö tapaukset laajaan asuntomurtojen sarjaan, joka alkoi Suomessa lokakuussa.

Tällä hetkellä rikossarjaan epäillään liittyvän noin 40–50 törkeää varkautta tai niiden yritystä. Tapauksia on tullut ilmi Itä- ja Keski-Suomessa, Pohjanmaalla sekä Pohjois-Suomessa.

Asuntomurtojen määrä laskussa

Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel muistuttaa, että asuntomurrot ovat kuitenkin melko harvinaisia ja tänä vuonna ne ovat olleet laskusuunnassa.

Pohjalaismaakunnissa tehtailtiin viime vuoden tammi-lokakuussa noin 110 murtoa, kun tänä vuonna niitä on kertynyt 64.

– Murtojen määrä on vähentynyt yli 40 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Ja meillä on kuitenkin aika laaja alue, kolmen pohjalaismaakunnan alueella asuu reilut 440 000 ihmistä. Siihen suhteutettuna murtomäärät ovat pieniä, kommentoi Appel.

Poliisin vinkit murtojen ehkäisyyn ovat kirkkaat ulkovalot ja valvontakamera.

– Liiketunnistimella toimiva valo ei ainakaan houkuttele pihaan. Lisäksi riista- tai valvontakamera on hyvä pelote. Leikkikamerakin voi toimia, puntaroi Appel.